POZİTİF AYRIŞMA SÜRÜYOR !

08.04.2011 09:27
  •  A 

     DÜŞÜŞ KANALINDAN KURTULAN BORSA 70.000'Lİ SEVİYELERE Mİ GİDİYOR ? Başlıklı 5 Nisan tarihli yazımdaki beklentiler gerçekleşiyor.
    
     Bugün çok uzun yazamayacağım. Dün bankalarla ilgili belirttiğim durum özellikle Akbnk'da gerçekleşmiş. Akbnk 8,52 direncini geçip 8,74'ü görmüş. Bankaları tetikleyenlerin başında Akbnk gelmiş.

     Dün Destek - Direnç bölümünde belirttiğim endeks için destek seviyelerinden ikincisi olan 67.700 seviyesinin 186 puan üstünden destek bulup yine sert bir dönüş bankalarla yapılmış. Realize beklentilerimde ,en az 1.000 puanlık bir realize olmasını beklediğimi yazmıştım. Tam da o kadar düşmüş ama ,dönüş esnasında aranızda olamadım,özür dilerim.

     Devamlı yazdım, endeks eğer ciddi bir çıkış yapacaksa,bu bankalar alınmadan olmaz. Bankalarla ilgili bir sorunu ben görmüyorum, bence yaşatılan korku senaryosu ile bankalardaki hisselerin dökülmesi sağlanıyor. MB'nın munzam kararları için yurtdışından yapı sağlamlaştı diye bankalar ve Türkiye ekonomisi için olumlu açıklamalar gelir yine alırlar diye bir çok kez yazdım. Tekniklerine baktıkça önermeden duramıyorum dedim. Gördüğünüz gibi ne büyük bir senaryo işlenmiş.

     Seçimlerden evvel eski yıllarda hep şukadar düşmüş diye sizlerin önüne stratejiler koydular. Tv.lerde 47.000-44.000 endekslerden bahsettiler. Sonuç ? Hiçbiri olmadı .Ama aynı kişiler hala yorum yapıyorlar. Dikkat edin bu sözleri söylemiş olanlar şimdi 80.000'leri dile getiriyorlar !

   Yine dışarıdan ciddi boyutlarda pozitif ayrışma ile bu işi yapıyoruz. Dolar kuru da aynı esnada düşüyor. Yani aslında dolar cinsinden borsamız göreceli olarak daha da artmış durumda. Yurt dışı direnç hareketleri ile ,bir düşüyor, bir toparlıyor. Bizdeki artış düşüş kanalından çıktıktan sonra bu seviyelere hatta 71.500'lere kadar normal (bunu önceki düşüş kanalı ile ilgili beklentilerimde de yazdım) . Ama daha fazlası için, not arttırımı gibi açıklamalara ihtiyaç olabilir.

   Sadece bankalarla olan bu yükselişte ,çok dikkat edilmesi gereken yerlerdeyiz. Eğer yükselişten yararlanamadıysanız, stres yapmayın. Çünkü elinde banka olmayanların geneli için durum zaten aynı.

   Endeksin destekleri 68.800 - 67.700 ,
                     Dirençleri  69.900 - 71.500

   Vob30      Destekler  85.600 - 84.900 - 83.900
                     Dirençler  86.400 - 88.000

   Dün aile olarak çok zor bir öğleden sonra yaşadık. Evet eşim için cerrahi müdehale gerektiren  bir zorunluluk kesinleşti. Ama müdehale esnasında bize bir kitle için ameliyat esnasında patolojik inceleme yapılması gerektiğini ve sonuç pozitif çıkarsa , ameliyatın devamının bir anda ciddi bir boyuta ve 3-4 saate çıkacağını söylediler. Beklemediğimiz anda şok olduk. Akşam saatlerinde 7 saat kendisine ulaşamadığımız  ilk doktorumuz , bu riski beklemediğini ifade edince biraz rahatladık.

   Bugün İstanbul'a kendi doktorumuza gidip, Pazartesi ameliyata girecektik.Son görüşmemizden sonra ,bahsedilen ciddi riskin geçerli olsa da, düşük bir ihtimal olduğu söylendi. Cumartesi İstanbul'da İzmir'de yaptırtığımız tüm tahlillerle birlikte Kendi doktorumuza ( 7 yıl evvel İzmir'e yerleşmeden önceki) göstereceğiz. Muhtemelen önümüzdeki hafta içinde bir gün ameliyat olacak. Ama dün öğleden sonraki şoku biraz atlatmış durumdayız. Umarım , bir sorunla karşılaşmayacağımız bir operasyon olur.

  Dün bu ruh haliyle öğleden sonra seansının en önemli anlarında  aranızda bulunamadığım için çok üzgünüm. Verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ediyoruz.


  Aydın Eroğlu


  • 07.04.2011
    16:34

    Değerli Arkadaşlar, Önemsiz gördüğümüz bir sıkıntı nedeniyle kontrol yaptırmış eşim için, acil bir cerrahi müdahale gerektiren bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu öğrendik. İki gündür tahlillerini yaptırdığımız bu sorun ile ilgili iki saattir görüştüğümüz doktorlar bizi allak bullak ettiler. ... Devamı »

  • 07.04.2011
    09:12

    Geçen haftanın son gününden beri endeksi yukarı sürükleyen banka sektörü, endeksin yönünde belirleyici olacak. Grafiklerine baktığım bankaların bir çoğu yakın dirençlerine ulaşmışlar ya da bir - iki kademelik yerleri kalmış. Şimdi önemli olan şu ; bankalar bu seviyeleri kırıp devam edebilecek... Devamı »

  • 06.04.2011
    10:54

    Sadece bankalarla gelen sert yükseliş. Bankaların hedeflerine ya da yakın fiyatlarına gelmesine neden oldu. Hareket durulduğu an realizeler yaşayabiliriz. Realize yapıp, geri çekilmek doğru bir davranış olabilir. Nakite dönenler, alım için acele etmesinler. Devamı »

  • 06.04.2011
    09:10

    Düşüş trendini kırıp da iki günde yaklaşık 4.000 puan çıkan endeks dün seans sonu biraz soluklandı. Bu soluklanma kısmen devam edebilir. Lakin düşen kanal dirençleri kırıldıktan sonra endeksin artık bu kanalın boyu kadar yükseklişi sürecektir diye düşünüyorum. Grafikleri inceleyince, bu yüks... Devamı »

  • 05.04.2011
    09:02

    '' Evet geçen hafta da birkaç kez belirttiğim bir düşüş kanalı içerisinde hareket eden endeks , düşüş kanalının üst direnç seviyelerinde kalmak için ısrarını sürdürüyor. Düşüş kanalı olduğu için , üst direnç seviyesi her geçen gün aşağı düşerken, alt destek seviyesi de yükseliyor. Benim hesabıma gör... Devamı »