Evet bu hafta sonu Ankara'dayız. Cumartesi sabah 07:00 uçağıyla, küçük kızımın sınıfı ile tam aile Ankara'ya geldik. Sabah 04:30'da İzmir'de okulumuzun önünde buluşup, otobüsle havaalanına gitmek için, 03:45'ten beri ayaktayız.
Ankaraya inince direkt otobüslerle Anıtkabir'e gittik. Sonrasında TMMM ve Atakule'yi dolaştık. Ablasının sınıfı ile de 4 sene evvel gelmiştik ama küçük kızım o zaman daha beş yaşında olduğundan tam hatırlamıyordu.
Anıtkabir'e her gelişimde , özellikle Çanakkale Savaşı'nın tasfir edildiği seslendirmeli bölümde insan çok duygulandırıyor. Bize bu ülkeyi bırakanların neler yaşadıklarını görünce ,bundan etkilenmemek mümkün değil.
Kardeşleriyle birlikte 40 kusur, çoğunluğu 9 yaşında çocuklarla birlikte bir otelde bulunmak emin olun ki, çok yorucu oluyor :) .Bilkent otel'de konaklıyoruz. Akşam otele giriş yaptığımız andan itibaren yatmak için odalarımıza gidene dek ,otelin altını üstüne getirdiler. Öyle sanıyorum ki, bir daha İzmir filan okuladan geliyoruz diyene odalarımız dolu diyeceklerdir :) Normal yaşam temposu yüksek olan biri olmama rağmen dahi, ben bile çocukların devamlı bir hareket içinde olmalarından çok yorulmuş durumdayım.
Yarın da, 1'nci ve 2'nci meclisleri, Müzeleri , Atataürk Orman Çiftliğini ve Akvaryumu gezeceğiz. Anlaşılan o ki, yarın da yorgunluk büyük olacak. Sanırım artık kızlarım küçük olsa da, kendim yaşlanıyorum. Bugün çok yoruldum. Bir de yağmur altında dolaşmak durumunda kaldık zaman zaman. Allahtan şemsiyemi almıştım. Gece 24:00 uçağı ile döneceğiz. Anlayacağınız , bu hafta sonunu oldukça yorgun bitireceğiz.
Birinci çocuk için yaptığınızı diğeri için yapmamak da olmuyor. Ayrım olmasın diye , aynı şeyleri rutin de olsa tekrarlamak durumunda kalıyoruz. Ama çocuklar çok eğlendiler. Onlardaki enerji inanılmaz. . Yorgunluk olsa da , onların keyfini görünce mutlu oluyorsunuz.
Yarın sabah 09:30'dan itibaren gece 24:00 uçağına kadar yine tam tempo geziye devam edeceğiz. Sanırım 02:00 civarlarında kısmet olursa, İzmir'de evimizde oluruz. Belki Pazar günü gelen sorularınızı cevaplama işi Pazartesi'ye kalabilir. Görünen o ki, yeni haftaya yorgun başlayacağız :)
Hepinize iyi Pazar'lar.