KAPALI OLMANIN ŞANSSI MI, ŞANSSIZLIĞI MI GÖRECEĞİZ!

31.08.2010 08:23
  •  A 

   Pazartesi günü kapalı olmanın şanssızlığını yaşadık.

   Dow Cuma günü bıraktığımız 10.000\'li seviyelerden 10.159\'a , Dow future ise, 10.212\'ye çıkmış olmasına rağmen , İmkb tatil olması nedeniyle bu yükselişten faydalanamadı. Şuan ise,Dow future yine 10.000\'in altında, 9.976 civarlarında seyrediyor.

   Anlaşılan o ki, iyi bir seansı kaçırdık. Neyse, yapabilecek birşey yok. Ama ben para piyasalarının , kısmen de olsa, kapalı olmasının doğru olmadığına, en azından uzaktan erişimle de olsa, kısmen yine de açık olması geretiği kanaatindeyim.

   Şuan için haftaya izleyerek başlayalım. Grafiklerde hızlı çıkış iniş olmuş ama, yine de Dow için bozulmuş demek henüz doğru değil.

    Dünü yaşamadığımız için, İmkb \'ye yansıması için de birşey diyemeyeceğim. Eksi başlangıçlı,dalgalı bir seyir olabilir. ama tam emin değilim. 59.000 seviyesinin üstünde kalırsak, gayet iyi olur.

    Bugün adaptasyon günümüz olacak.

    İlgisiz ama bizim piyasalarımız için önemli , şimdilik küçük olsa da,belki her ekonomik alanda ileride büyük olabilcek bir gelişmeden kısaca bahsedeyim; Çin\'de işçi maliyetlerinde artma başlaması nedeniyle, özellikle tesktil alanında yeniden Türkiye\'ye kayışların başladığı yönünde açıklamalar gelmeye başladı. 

    Geçen hafta Boyner Holding\'in sahibi Cem Boyner, şimdi de Yünsa\'dan bu yönde bizim için olumlu olan sipariş bağlantılarının arttığı yönünde açıklamalar geldi.Umalım da, gelişmeler bu şekilde devam etsin.

  


  • 28.08.2010
    22:44

    Arkadaşlar, Cumartesi 19:30 civarında yazmış olduğum son yazımı ''Yazılar'' bölümünde bulabilirsiniz! Aklınızdaki bir çok düşüncenizi kapsayabilir. Devamı »

  • 28.08.2010
    16:47

    Şimdi peşinen, henüz cevaplamadığım benzer sorulara da, bu beklenti yazımla cevap vereyim. Öncelikle 24 ve 26 Ağustos yazılarımı iyi okuyanlar ve oradaki önerilerimi uygulayanların bu soruyu sormaması gerekiyordu! Çünkü 24 Ağustos tarihinde, % 50 alım önerip, ek alımlar için d... Devamı »

  • 27.08.2010
    08:54

    Olanları yaşarken hissedenler , hissettirilmek istenenleri yaşayanlar, öncesinden ne olabileceğine göre tedbirini almamış olanlar bu gelişmelerde hemen panikleyeceklerdir. Ama ne olabilir, piyasalar , endeksler nereye kadar düşebilir, çıkabilir , öncesinde ne yapalım diye belirleyenler, yaşananlarda... Devamı »

  • 26.08.2010
    08:29

    Biliyorsunuz ki, asıl piyasalardaki çekincemiz ABD kaynaklı olası veri ve sıkıntılardan kaynaklandığı için, mecburen bu sıralar Dow'un hareketleri bizim için çok önem taşıyor. Dün tüm kötü verilere rağmen dahi, Dow düştüğü seviyelerden tepki alımlarıyla karşılaşıp 10.060 puandan kapanmay... Devamı »

  • 25.08.2010
    17:15

    Tüm bu yaşananlar, beklenti yazılarımızı da okursanız, düşüncelerimiz doğrultusunda gelişiyor. Alım zamanını bekliyorum. Ama Dow'da Cuma'yı görmeden dediğim düşüşler olmadığı takdirde, beklemenin doğru olduğunu düşünüyorum. İmkb dış piyasalara göre çok iyi performans gösteriyor... Devamı »