İMKB\'NİN ENDEKS CANBAZLIĞI SÜREBİLECEK Mİ

05.08.2010 09:22
  •  A 

  İMKB\'NİN ENDEKS CANBAZLIĞI SÜREBİLECEK Mİ?
  Son dönem endeks görüntüsü ile hisselere yansıması paralellik göstermiyor! Son bir-iki hafta endeks yükselişi endeks üzerindeki etkisi yüksek bir grup olan bankalarla gerçekleşirken, diğer hisselerde yükselişe uygun bir hareket yaşanmamıştı.

   Bakıyoruz aynı bankalar iki hafata içinde gördükleri yüksek fiyatlar ve dünkü gördükleri düşük fiyatlar karşılaştırıldığında, %10\'a yakın düşüş göstermiş(isctr 6.10-5.50, Garan 8.30-7.55,Akbnk 8.75-8.05 gibi) olanlar var! İyi ama bu sefer de endeks bçyle bir düşüş yaşamamış, neden ? Çünkü bu sefer de, diğer endeks üzerinde etkisi yüksek olan gruptan Aefes, Tcell, Ttkom, Tuprs devreye girmiş! Bankalar düşerken, bunlar ciddi yükselişler gösterip, düşüşün endekse yansımasını hafifletip, perdelemişler!

   Bu iş ne kadar tesadüfi ya da bilinçlidir bilemiyorum ama sonuçta endeks krıter alındığında çok yanıltıcı bir görüntü veriyor.

   Şimdi diğer grup teknik riskli seviyelerde ve bence gevşemeleri süpriz olmaz. Ama bu sefer de bankalar destek ya da az altındaki seviyelerindeler.Şimdi soru şu?

    Bu durum özellikle yaratılıp,bankalarda çaktırmadan satış yapmak için yapıldı ve devamında endeks daha da düşürülmek isteniyorsa, şimdi hem diğer gruba ve hem de bankalara verip, endeksin çarpıcı bir şekilde düştüğü görüntüsü ve paniğini mi yaratacaklar?Böylece bankaları gördükleri ve verdikleri üst seviyelerin %15-20 altından alma imkanlarına sahip olacaklar.(Tabii niyetleri almaksa!)

   Yoksa, niyet endeksi düşürmeden belli bir süreci geçirmekse, tam diğerleri düşerken, yine bankaları mı almaya başlayıp,endeksin olası düşüşüne mani olacaklar?

   Bilmiyorum!
   Evet, gerçekten Yüksek Aseri Şura gerginliğinin zirve yaptığı, olağanüstü atama gerginliklerinin yaşandığı bir dönemdeyken ve önümüzde bir referandum varken, açıklanan bilançolar borsa fiyatları ile karşılaştırıldığında bana göre tatminkar olmayıp, devamında bilançolar nedeniyle satışların gelmesini beklediğim ve hepsinden de öte, tüm piyasalar için çok önemli olan Mali Kural\'ın Ekim\'de de oylanmayabileceği açıklamasının yapıldığı bu ortamda, o kadar da alım heveslisi olmak istemiyorum.

   Şu belirsizlik biraz durulsun, gerekirse daha yukarıdan almaya razıyım. Bu ortamda risk almak istemiyorum.Bir-iki gündür endeks için inebileceği seviyeleri yazmıştım.Bu dediğim seviyelerin beklentisi ile ben seyirciyim. İsteyen önden buyursun!


  • 04.08.2010
    17:12

    İZLEYELİM BAKALIM BU KARIŞIKLIĞIN SONU NE OLACAK ! Çok karışık seanslar izlemeye başladık.Dış piyasalar eksi iken biz artı idik,dış piyasalar artı oldu biz eksiye döndük! ABD verileri için yorumcuların da kafaları karışık anlaşılan ki,Cuma'dan beri beklentiler, hiç de beklenildiği gibi ge... Devamı »

  • 04.08.2010
    13:42

    ENDEKS DEĞİL AMA BANKALAR İLK DESTEKLERİNİ GÖRDÜLER! İMKB'de endeks değil ama bankalarımız desteklerini gördüler. Garan 7.60 ile dün, Isctr 5.55-60 ile geçen Cuma,dün ve bugün, Ykbnk 4.50 ile bugün, Vakbn 3.96 ile bugün Akbnk 8.10 ile bugün ilk destek seviyelerini gördüler. ... Devamı »

  • 04.08.2010
    08:45

    DOW'DA 200 PUANLIK BELİRSİZLİK VAR! Görüyorsunuz ki,bir-iki gündür belirttiğim endeks için 61.951,vob için 77.750 dirençlerini geçemedik.Aynı şekilde Dow future de 10.665,Dow ise 10.731 olan dirençlerini geçemedi ve düşündüğüm gibi realizeler geldi. Dow grafiklerine baktığımda özellikle bi... Devamı »

  • 03.08.2010
    13:50

    SADECE MERKEZ BANKASI'NIN DÖVİZ ALIMINI ARTTIRMASI KUR İÇİN ÇARE Mİ?BENCE DEĞİL,HEM DE DOĞRU DA DEĞİL! Başlıklı yeni yazımı,''Yazılar''bölümünde okuyabilirsiniz! Devamı »

  • 03.08.2010
    08:33

    DOW DESTEKLİ YÜKSELİŞ NEREYE KADAR?BENCE DİRENÇLERE GELDİKÇE REALİZE YAPMALI! İMKB'de Cuma günü başlayan ve bir ara seans içinde 1.500 puanlara kadar ulaşan realize satışları,Dow'un yukarı hamlesi ile yeniden yükselişe mi geçiyoruz beklentisi yaratmış durumda! İMKB için bu görüntünün çok da... Devamı »