Teknikler Yükselişi Destekliyorlar!

06.09.2016 09:00
  •  A 

BIST için geçen cuma ABD tarım dışı istihdam verileri gelene dek, grafiklerin de benzer risklere uygun olması nedeni ile temkinli izlemede kalmıştım. Ama beklentilerden düşük gelen ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası teknikler değişim yaşıyorlar. 

Dün ağustos enflasyonunun da eksi gelmesi ile banka hisselerinden destek alan BIST yükselişini sürdürdü. Grafiklere bakınca yükselişin 78.880-79.366 dirençlerini zorlayacağı görülüyor. BIST eğer önemli bir direnç olarak gördüğüm 79.366 seviyesini görür ve geçecek olursa, sırası ile 81.110 ve 15 Temmuz kapanışındaki 82.825 gap seviyelerine yönelebilir. 

Endekslerdeki bu pozitif görüntü sadece BIST için geçerli değil. Almanya DAX endeksinde de benzer bir durum var. Eğer DAX da, 10.860 seviyesini görüp geçecek olursa, bu takdirde fincan-kulp denen bir teknik formasyon gereği yeni bir yükseliş dalgası yaşayabilir. Ama, 10.516 desteği aşağıya kırılırsa DAX için bu yükseliş beklentim teknik olarak bozulmuş olur. 

Ağustos enflasyonunun eksi % -0,29 gelmesi sonrası bu ay toplanacak PPK faizlerde yeni bir indirim daha yapabilir. Bu ihtimal de, banka hisselerinin hareketli olmasına neden oluyor olabilir. 

Gördüğünüz gibi, ben de tekniklere uyarak yeni öngörüler paylaştım. Ama BIST için 79.366 seviyesini yakın direnç olarak görüyorum. Umarım bu direnç kolay kırılır.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 05.09.2016
    09:10

    Cuma günü tarım dışı istihdam başta, gelen tüm ABD verileri beklentilerin altında kalarak şaşırttı. Açıkçası ben de öncesinde gelen ABD verilerine bakarak, tarım dışı istihdam verisinin beklentilere paralel ya da daha iyi gelmesini bekliyordum. Tabii eğer böyle gelirse, BIST ve bizim için farklı ris... Devamı »

  • 02.09.2016
    09:19

    Bu sorunun cevabını FED faiz artışı riskine değinirken bir çok kez verdim. ABD tarım dışı istihdam ve ona göre olası FED faiz artışları riski BIST için asıl tehlike değildir. Bunlar zaten kısmen fiyatlanmış risklerdir. Bu nedenle olası beklentilerden iyi gelecek tarım dışı istihdam verisi halinde, B... Devamı »

  • 01.09.2016
    09:20

    Öncelikle hemen belirtmek istiyorum ki, benim yazılarımda risklere dikkat çekmem sizlerin içinizi karartmasın. Türkiye FETÖ deşifresinden sonra daha iyi günlere gidecek. Ama arada mevcut risklerimiz nedeniyle belki ara düşüşler yaşanabilir diye bu risklere dikkat çekiyorum. Sonuçta şöyle düşünün,... Devamı »

  • 31.08.2016
    09:23

    ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Önemli! Jackson Hole açıklamaları sonrasında, FED başkanlarından Fisher faiz artışı ihtimalinin arttığını söyleyince, gözler cuma günü gelecek ABD tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. Eğer veri beklentileri yine aşacak olursa, Eylül ayında bir faiz artış... Devamı »

  • 28.08.2016
    23:43

    Janet Yellen, ekonomik görünümün FED'in hedeflerine yaklaşması sürdükçe faiz artış ihtimalinin yükseldiğine dikkat çekti. Eylül olmayabilir belki ama devamındaki aylarda yıl bitmeden 0,25 baz puan ile başlayan en az bir faiz artışı görebiliriz. Faiz artışları borsalarda ve ons altında satışların gel... Devamı »