Sözler Söylendi. Gözler Jakson Hole'de!

29.08.2012 08:53
  •  A 

     Tüm piyasaların gözü Cuma günü yapılacak olan  Jakson Hole Sempozyumu'nda olacak. Bernanke'nin diyebileceklerine göre neler olabileceklerini zaten önceki yazılarımızdan biliyorsunuz. Bu nedenle olası kararları bekleyen piyasalar iyice daralmış durumda. Yaşayıp ne açıklamalar çıkacak göreceğiz.

     İMKB krıtik seviyelerde bulunuyor. Endeks olarak 66.600 direnci önemli. Yukarı kırabilirsek yeni yükselişlere şahit olacağız. Ancak 65.600'ün altına inilirse, küçük bir ikili tepe formasyonu oluşabilir. Bu bir düşüş formasyonu olduğu için, realizeleri görmemiz muhtemel olur. Bazı banka tekniklerinde mevcut seviyelerin yukarı kırılması halinde yeni ve sert yükseliş ihtimalleri mevcut. Bu nedenle endeks ve IMKB için iki yön ihtimali de kuvvetli. Aşağı realizeler alım fırsatları yaratır ve destek seviyesi 63.600'lerden daha aşağı olmaz düşüncesindeyim. Yukarı kırılma halinde ise, 67.179 ve 68.344 yeni endeks hedefleri olur.
    
          Aydın Eroğlu
www.borsaanalizci.com    


  • 28.08.2012
    08:22

    Eylül'ün ilk haftasında krizin çözümü için adımlar atılması beklentisi olan AB finansal sorununun, asıl 17-18 Ekim tarihinde yapılması planlanan AB zirvesinde ele alınacağı söyleniyor. Eğer bu beklentiye göre davranılacaksa, henüz önümüzde bir kaç düşüş-yükseliş daha görecek zaman olacak demektir. Y... Devamı »

  • 27.08.2012
    22:59

    Arkadaşlar, Kızımın rutin kontrolü için Salı sabahı hastahaneye gideceğiz. Bu nedenle biraz gecikeceğim. Sanırım öğleye doğru aranızda olurum. Şu dakika itibarıyla Dow Future'de düşüş yaşanıyor. Eğer Salı sabahı aynı açılırsa, genel borsalarda gevşeme yaşanabilir. Aydın Eroğlu ... Devamı »

  • 27.08.2012
    09:38

    Geçen Cuma günü, Bernanke'nin geçen haftaTemsilciler Meclisi'ne yazdığı mektupta ekonomiyi toparlayacak imkanlara sahip olduklarını yazdığı piyasalarda duyuldu. ABD borsalarında yükseliş tepkilerinin yaşanmasına neden oldu. Ancak öncesinde Avrupa borsaları ortalama % -1 eksilerle kapatmıştı. ... Devamı »

  • 24.08.2012
    09:25

    Ani bir gelişme karşısında fikri sorulan ilgili ya da bilgili kişilerin alışık olduğumuz klasik bir cevabı vardır; Yorum Yok! Son dönem yaşadıklarımıza bakınca, gerçekten de çok önemli bir cevap olduğunu görüyorum. Neden mi? 1-2 yıldır Avrupa'da yaşanan krizin çözümü için liderler ... Devamı »

  • 23.08.2012
    09:21

    Tam da yaz bitiyor sonbahar geliyor derken, acaba şimdi de FED baharı mı yaşayacağız? Dün Avrupa borsalarında % -1'lerin üstünde kapanışlar varken(Almanya % -1, Fransa % -1,50, İspanya % -2,70), DOW endeksi de, % -0,60 lar civarını görmüşken FED tutanakları açıklandı. Tutanaklara göre işleri... Devamı »