Tablolarımızdan Yararlanıyor musunuz?

25.11.2022 15:46
  •  A 

Destek-Direnç / Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri !

Sık sık uyarıyorum ama, devamlı yeni üyeler aramıza katıldığı için yenilemek istedim!

Tekniklerine göre olası hareket beklediğim hisseleri Destek-Direnç Tablomuzda paylaşıyorum. Piyasalardan çok tedirgin değilsem, bu gördüğüm tekniklerdeki hisselerin bir kısmı teknik al/sat öngörülerinin arasına ekleniyor. Ama piyasalardan tedirgin olduğum zamanlarda, ya da hisselerin tekniklerinde görsem de daha az emin hissettiğim durumlarda bunları sizler benden daha cesur olabilirsiniz diye D-D tablomuzda paylaşmakla yetiniyorum. Ama sizlere de, kırılan teknikler desteklerse altındaki sıralı destekler, kırılan dirençler ise de, üstündeki sıralı dirençler yeni teknik beklentiler olur. Bu nedenle dirençler kırıldığı zaman üstündeki direnç hedefi ile kendiniz de alım deneyebilirsiniz diyorum. Ama tersi durumda, yani destekler kırıldığı zaman da ona göre davranmak doğru olur. Aynı şekilde destek-direnç paylaşımlarımda özellikle çanak, fincan-kulp, vs.formasyon kırılmaları varsa bunlarda devam hareketler hızlı gerçekleşir. Ben bu dirençler kırılmadan paylaştığım için, sonra kırılırken anında fark etmediysem öneri vermeye yetişemem. Ama sizler bunları not ederek takip ederseniz, ekranlarınıza alarm koyarsanız hemen fark edip, buna göre davranabilirsiniz.

Şimdi son dönem yeni teknik al/sat öngörüm azaldı. Ama mesela destek-direnç tablosunda bir hafta geri gidip, bugüne doğru paylaşımları tek tek bir inceleyiniz bakalım, paylaşılan hisselerde sonra neler yaşanmış? Yani aslında öngörü sayım azalacaktır derken, son dönem hareketli hisselerin neredeyse hepsini tablolarımızda paylaşmışız. Lütfen bu tabloları yakından takip ediniz.

Bilanço Değerlendirmelerim!
              Aynı şekilde UVYH(Uzun vadeli yatırım hisseleri) bölümünün altında bilanço değerlendirmeleri yapıyorum. İçlerinde mevcut ve gelecek bilançosuna göre ekstra fiyat artışı beklediğim hisseler hakkındaki beklentilerim yer alıyor. Bu değerlendirmeler de sizler için önemli. Onları da referans alabilirsiniz diye zama zaman uyarıyorum. Şimdi bu değerledirmelere da bakarsanız, hatırı sayıda hisse değerlendirmesi yapılmış. 

Değerlendirme yapıldığı tarih detayı ve paylaşım tarihindeki fiyat da başlangıcında yer alıyor. Bunları ister beklentisi iyi hisseler olarak teknikleriyle koordineli alım satım şeklinde kullanabilirsiniz, isterseniz beklentilerine ikna iseniz, alır bilanço dönemleri için taşırsınız. 

Aslında gördüğünüz gibi tüm kararları zaten siz aldığınız için, değerlendireceğiniz alan sadece teknik analiz al/sat paylaşımları değil. Diğer bu iki paylaşım da sizlere ciddi katkı sağlayabilir. Gördüğünüz gibi, ben farklı nedenlerden tedirgin olup, kar realizasyonu gelir mi diye beklerken, bu alanlarda paylaştığım bir çok hisse ise ciddi yükselişler yaptılar.

Kısacası öngörülerimi sadece bir alanda paylaştıklarım olarak görmeyin. Diğer paylaşımlarımı da aynı şekilde değerlendirmeye bakın derim.

Sağlık ve bol kazanç dileklerimle. İyi hafta sonları


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 25.11.2022
    13:40

    14:00 civarı Ekotürk tv. skype bağlantısı üzerinden sevgili Eren Can Umut ile gündemi konuşacağız... Devamı »

  • 24.11.2022
    14:03

    TCMB haftalık politika faizini % 10.50'den %9'a indirdi. Açıklama olarak da Ağustos'ta başlatılan faiz indirim döngüsünü sonlandırdığını ifade etti. Açıklamalar şu şekilde; Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerind... Devamı »

  • 24.11.2022
    12:19

    Başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Ülkemize, milletimize, ailelerine ve kendilerine hayırlı öğrenciler yetiştirmenizi dilerim. Zamanında yedek subay iken Sakarya... Devamı »

  • 17.11.2022
    13:24

    Sabah öngörülerimi yaparken, tek kişi hızı ile ancak bu kadar olabiliyor. Çok sayıda öngörüm gelebilirdi ama diğerlerini verdikten sonra öngörü yapabileceğim çok hissede görülen fiyatların çok üstüne çıkıldı... Devamı »

  • 11.11.2022
    14:42

    Merkez Bankası eylül ayı ödemeler dengesini, beklenen revizyonlarla birlikte açıkladı. Cari denge eylülde piyasa beklentilerinin hafif üzerinde 2.97 milyar dolar açık verdi. 12 aylık açık 39.2 milyar. Dünya online'de yer alan haberin Devamı »