Bilişim Sektörü Yüzeysel Bilgiler!

05.12.2019 17:09
  •  A 

ALCTL – Şirket telekomünikasyon alanında faaliyet göstermektedir. Ürün portföyü temel olarak IP/Optik/Mobil şebeke, Sabit şebeke, uygulama ve analitik olarak üç bölümdür. Cirosundaki en büyük pay sabit şebeke faaliyetinden gelmektedir.

             ARENA – Şirketin ana faaliyet konusu bilgisayar ve yan ürünleri toptancılığıdır.  HP, lenovo, Asus, Canon, Lexmark, Phillips gibi birçok dünya devi markanın distribütörü konumundadır.

             ARMDA – Armada Bilgisayar , Bilişim Teknolojileri (BT) sektöründe notebook, bilgisayar, sunucu, performans, birleştirme, optimizasyon, veri güvenliği, depolama, sanallaştırma, ağ iletişim, yedekleme, iş sürekliliği, bulut bilişim teknolojileri, tümleşik iletişim, IP PBX, video konferans, ağ güvenliği ve altyapı ürünleri, yazıcılar, el terminalleri, yazılım ve bilgisayar üreticilerinin üretim aşamasında kullandıkları ürün ve parçaların katma değerli dağıtıcılığını yapmaktadır.

             DESPEC – Despec Bilgisayar, Türkiye genelinde bilgisayar firmalarına ve kırtasiyelere ihtiyacı duyulan hemen tüm bilişim teknolojileri tüketim malzemelerinin (toner, mürekkep kartuş, şerit, yedekleme ürünleri vb.) distribütörlüğünü yapmaktadır.

             DGATE – Datagate Bilgisayar Malzemeleri, Türk Telekom Grubu tarafından yetkilendirilmiş bayilere mobil telefonlar, mobil cihazlar, aksesuarlar, Türk Telekom hattı, kontör ve Türk Telekom markalı ürünlerin tedarik ve satışı faaliyetlerinde bulunmaktadır.  Şirket bir INDES iştirakidir.

             ESCOM – Escort Bilişim, iştirakleri ve bağlı ortaklıklarıyla bilgisayar, tüketici elektroniği satışı, yazılım geliştirme gibi alanlarda faaliyette bulunur. %50 ortağı olduğu TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş. özel olarak Toshiba ürünlerinin satışıyla ilgilenmektedir.

              FONET – Fonet Bilişim özellikle sağlık bilişimi ve sistemleri alanında uzmanlaşmış bir şirkettir. Hastane bilgi yönetim sistemi, laboratuvar bilgi sistemleri, hastane randevu sistemi gibi sistemler üzerinde uzmanlaşmıştır.

              INDES – İndeks Bilgisayar, her türlü bilişim ürününü yurtiçi ve yurtdışından tedarik etmek suretiyle bilişim sektöründe faaliyet gösteren bayilere toptan ticaretini yapmaktadır. Ürünleri arasında PC, dizüstü bilgisayar, sunucu, yazılım, akıllı telefonlar, yazıcılar sayılabilir.

              KAREL - Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Şirket”); telekomünikasyon alanında üstyapı sınıfında, en küçükten en büyüğe kadar her büyüklükteki işletme için özel telefon santralları, çevre birimleri ve analog ve IP telefonlar gibi terminal ekipmanları, yeni nesil teknolojilerden bulut bilişim şemsiyesinde tümleşik iletişim çözümleri, çağrı merkezi ve video konferans gibi yazılım uygulamaları; altyapı sınıfında ise kırsal alan santralları olmak üzere çeşitli teknoloji, özellik ve kapasitelerde kablolu ve kablosuz haberleşme sistemleri geliştirip, tasarlamakta, üretmekte, bu ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunmakta ve satış sonrası hizmet organizasyonlarını gerçekleştirmektedir.

              KFEIN – Kafein Yazılım, ağırlıklı olarak telekomünikasyon sektöründe olmak üzere sigorta, ulaştırma ve hizmetler sektörüne anahtar teslim çözümler sunan bir yazılım geliştirme şirketidir. Ürünleri arasında Kafein IK portal, K-Call Şirket İçi Akıllı Rehber uygulaması bulunmaktadır. Diğer taraftan şirketlere outsourcing hizmeti de sağlamaktadır.

              KRONT – Kron Telekomünikasyon,  telekomünikasyon servis sağlayıcılarının ve büyük işletmelerin bilgi teknolojileri ve bilişim ihtiyaçlarına yönelik yüksek teknolojili yazılım ürünleri tasarlamak ve geliştirmek amacı ile faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirketin geliştirmiş olduğu yüksek teknolojik yazılım ürünleri Vodafone, Turkcell Group, Türk Telekom Group, Etisalat Group gibi dünya devleri tarafından kullanılmaktadır.

             LINK – Link Bilgisayar Sistemleri,  işletmelerin satış, pazarlama, satınalma, stok yönetimi, depo-mağaza yönetimi, cari hesap, finans, üretim, bütçe planlama, insan kaynakları, sabit kıymetler ve muhasebe gibi Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) işlemlerinin entegre olarak gerçekleştirilmesini sağlayan yazılımlar geliştiren bir teknoloji şirketidir.

             LOGO – Logo Yazılım, Türkiye’nin en büyük bağımsız yazılım kuruluşudur. Perakendeden dağıtıma, üretimden turizme, teknolojiden denizciliğe kadar pek çok  sektöre yazılım hizmeti vermektedir. Ürünleri arasında iş zekası, CRM, yazılım ürünlerini internet ortyamından hizmet olarak sağlayan (SaaS) uygulamaları bulunmaktadır.

             NETAS – Netai Telekomünikasyon, bağlı ortaklıkları ve iştiraki ile müşterilerinin dijital dönüşümlerinde teknoloji danışmanı, Türkiye’nin ve bölgenin lider sistem entegratörü olarak, servis sağlayıcılara ve kurumlara yeni nesil kablolu, kablosuz, kurumsal ve optik ağ teknolojileri de dahil olmak üzere uçtan uca katma değerli bilişim çözümleri (geniş bant, siber güvenlik, IoT vb. gibi), iş uygulamaları ve katma değerli servisler sunan bir teknolojik altyapı şirketidir.

            PKART – Plastik Kart, bankacılık ve ödeme sistemleri başta olmak üzere birçok alanda kullanılan çipli kartların üretimini ve pazarlamasını gerçekleştiren bir teknoloji şirketidir.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_