İlginç Hisse Hareketleri!

22.10.2019 13:07
  •  A 

Beklenti yazımdaki düşüncemi okudunuz. Ben pozitif gelişme olacağı yönündeyim. Ama piyasada olası gelişmelerin yönüne ışık tutacak hisse hareketlerine de dikkat etmek lazım!

Misal eregl'nin tekniğinde 6.41 altında düşüş riski var ve bu desteğe endeks artı olmasına rağmen yakın. Eğer bu gece harekat yeniden başlayacak olursa, bu takdirde ABD'nin demirçelik sektörüne uyguladığı ek yaptırımlar kalkmayacak ve sürecek. Bu durumdan ABD'ye demirçelik ihracatı yapan şirketlerimiz olumsuz etkilenmeye devam edecek. Yani olumsuz gelişme bekleyenler eregl'de satış baskısı oluşturuyor olabilirler. 

Fakat diğer yandan da bölgesel çimento şirketlerinde yüselişler yüksek oranda yeniden yaşanıyor. Bu da güvenli bölgenin imarı için ilgili şirketlerden yoğun mal çekileceği beklentisi ile yapılan bir spekülatif davranış. Bu durumda çimentolar yükseliyorsa olumlu gelişmeler olacağı beklentisi yüksek. 

İyi de ikisi de aynı anda olunca insanın kafası karışıyor. Kısacası bankalar, demirçelikler ve çimentolar yapacakları hareketlerle olası piyasa yönü için mesaj verebilirler. Ama tabii ne kadar doğru çıkar bilemem! Sadece dikkatinizi çekeyim dedim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_