Destek-Direnç Tablosu Takibinizde Olsun!

26.12.2017 11:30
  •  A 

Arkadaşlar,
             Öncelikle başta yeni gold üyelerimiz olmak üzere önceden okumamış olan tüm üyelerimiz ''Siteyi Tanıyalım!'' kısmını dikkatlice okusunlar. Böylece sitenin tüm bölümlerini ve bu kısımların amacını detaylıca öğrenmiş olursunuz.

HUP(Hızlı Uyarı Penceresi) özelliği çok önemli. Görsel ve sesli uyarı sistemidir. Sizlere özellikle akıllı telefonlarınızdan siteyi takip konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

Sitede tekniğini uygun bulduğum hisse paylaşımlarımı Al/Sat Tablosunda gösteriyorum. Ancak, teknik olarak o an için tam emin olmadığım, olası teknik oluşumuna göre yukarı ya da aşağı yönlü hareket olmasını beklediğim hisselerde ise, sizlerin olası bu hareketlenmelere dikkatinizi çekmek için Destek-Direnç Tablosunu kullanıyorum.

Destek-Direnç Tablosunda yaptığım paylaşımlar sonrasında hisse paylaşımın içeriğindeki hareketlenmeye başladığı zaman da, genelde Al/Sat Tablosuna dahil ettiğimi görüyorsunuz. Ama bazen de ekran başında olmadığım ya da başka şeylere odaklandığım için bu hareketlenmeleri kaçırabiliyorum.

İşte bu nedenle, sizler Destek-Direnç Tablosu paylaşımlarını da yakından takip etmelisiniz. Siteyi Tanıyalım kısmında yer alan açıklamalardan da göreceğiniz gibi, ilk destek ve dirençlerin kırılması halinde sıralı destek ve dirençler teknik beklentiler olur.

Misal bugün kozal ile ilgili yaptığım paylaşımda 35,06'nın geçilmesi halinde 36,50 ve 37,22 seviyelerini görmesini beklediğimi yazmıştım. Normalde eğer ilk direnci kırdığını görmüş olsam, sonraki hedeflere gidiyor beklentisi ile al/sat öngörüsü girmem gerekirdi. Bazen buna cesaret edemediğim, bazen de bu hareketlenmeyi kaçırdığım için yeni öngörü girmemiş ya da girememiş oluyorum. İşte böyle zamanlarda sizler eğer Destek-Direnç Tablosunun amacına hakimseniz, kendiniz de kararlarınızda beni beklemeden bu tablodan yararlanabilirsiniz.

Ayrıca, Destek-Direnç Tablosunda yer alan filanca seviyenin üstünde çanak, fincan-kulp, ikili dip, ikili tepe, flama, bayrak gibi uyarıları da sıkı takip ediniz. Hatta bunları bir yerlere not da ediniz. Çünkü bazen çok önceden bu uyarıları yaptığım bazı hisseler, bir süre sakin durup sonra uyardığım seviyeleri kırarak, ilgili formasyon hareketlerine başlıyorlar. Eğer o an için ben bu hareketlenmeyi kaçırdı isem, teknik uyarısını yaptığım beklentimi de kaçırmış oluyorum. 

Misal; tabloda dgate yazıp, hisse ile ilgili gelen teknik uyarılarıma bakınız! En son 7,29 geçilirse fincan-kulp uyarısında bulunmuş olmama rağmen, bu harekete başladığını kaçırdığım için yeni öngörü yapmayı da atlamışım. Ama hisse tablodaki olası % 34'lük en yüksek fiyat beklentimi de geçmiş durumda. 

Benzer örnekleri tabloda ilgili uyarıları yaptığım başka hisseler için de filtreleme yaptığınızda görebilirsiniz. Kısacası Destek-Direnç Tablosu da çok önemli paylaşımlar içeren bir tablodur. Ama tabii sadece yükseliş yönlü değil, düşüş yönlü de uyarılar içerdiğini unutmayınız.

Sitemizin tüm özelliklerini öğrenip, aktif ve faydalı kullanmanızı dilerim. Alım-satım kararlarınız için ille de benden al/sat tablosu paylaşımını bile beklemenize gerek kalmadığını göreceksiniz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.12.2017
    17:01

    Arkadaşlar, Sitenin son üst köşesine renk paneli koyduk. Siteyi fazla beyaz bulanlar, fondaki renk tercihlerini kendileri belirleyebilir. Devamı »

  • 14.12.2017
    13:57

    TCMB Para Piyasası Kurulu Politika faizlerine dokunmadı. Sadece Geç Likidite Penceresi Faizini % 12,25'ten %12,75'e çekti. Tekrar edersek; Bir hafta vadeli politika faizi; % 8, Marjinal gecelik fonlama oranı % 9,25, Borç... Devamı »

  • 11.12.2017
    15:53
  • 11.12.2017
    10:10

    Cari Denge Ekim'de -3.8 Milyar $! (Beklenti; -4.1 Milyar $) Cari işlemler Dengesi Ocak-Ekim Döneminde -35.29 Milyar Dolar. Ödemeler Dengesinde Net Hata ve Noksan Ekim ayında +3.79 Milyar Dolar Ekim ayında yıllıklandırılmış Cari Açık -41 Milyar Dolar. Devamı »

  • 11.12.2017
    10:00

    GSYH üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %11,1 arttı. TÜİK 3'ncü çeyrekte mal ve hizmet ihracatı % 17.2, mal ve izmet ithalatı ise; % 14.5 arttı. 3'ncü çeyrekte hane halklarının ve HHKOK'ların toplam nihai tüketim harcamaları %11.7 Süper bir büyüme oranı Devamı »