''0'dan 100'e Borsa'' Semineri !

07.10.2016 11:16
  •  A 

Yıllardır yatırımcılardan finansal okur yazarlık, piyasalar, borsadaki işleyiş, fiyat oluşumları, teknik analiz, bilanço okuma gibi konularda çok sayıda eğitim taleplerinin geldiğine şahit oluyorum. Ben maalesef bu yöndeki eğitim taleplerinize sitedeki paylaşımlarım dışında profesyonel ve direk hedef odaklı karşılık veremedim. 

Ama sizin tüm bu sorularınıza ve eğitim ihtiyacınıza cevap verecek bir eğitim semineri başlıyor!

\'\'0\'dan 100\'e Borsa Semineri!\'\'
           Hem alaylı olup sektörün içinden gelen, hem de eğitimli olan sevgili Dostum Gökhan Ugan, tam da sizlerin taleplerini karşılayacak bir seminer programı hazırlamış. Benim borsada broker olduğum, sevgili Gökhan\'ın da eksper olduğu 90\'lı yılların başlarından gelen dostluğumuz sayesinde bir birimizi iyi tanıma fırsatı bulduk. 

Bilirsiniz kolay kolay kimseye referans olmam, hatta teknik analiz konusunda kaynak isimleri bile vermeyi pek sevmem. Ama Dr.Gökhan Ugan\'ın seminerinin yatırımcıların bu yöndeki taleplerine cevap verecek bir eğitim paketi olduğunu düşünüyorum. 

Seminerin tanıtım banner\'ını sitenin sol taraındaki İnforce reklam banner\'ında da bulabilirsiniz. Ben yine de içeriklerini aşağıda paylaşıyorum. Bu konuda eğitim talepleri olan tüm yatırımcılara katkısı olması dileklerimle...

“0’dan 100’e BORSA” SEMİNERLERİ EKİM AYINDA BAŞLIYOR!

INFORCE Finansal Çözümler, Eğitim ve Danışmanlık tarafından düzenlenen “0’dan 100’e Borsa” seminerleri 13 Ekim’de İzmir’de başlıyor. INFORCE Genel Müdürü ve Yönetici Ortağı Dr. Gökhan UGAN tarafından verilecek olan seminerlere ister Borsaya sıfırdan başlayan, isterse Borsaya hali hazırda yatırım yapan herkes katılabilecek. Türkiye’de Borsa oyunculuğunu değil bilinçli yatırımcılığı aşılamayı hedefleyen seminerler sınıf ortamında İzmir’de düzenlenecek olup, her biri 4 etaptan oluşan 5 farklı kategoride gerçekleştirilecek.

A. YATIRIM ORTAMI: MAKROEKONOMİK GÖSTERGELERİN TAKİBİ VE YORUMU

1. Borsada Fiyatlar Nasıl Oluşur?

2. Para ve Maliye Politikalarının Borsaya Etkisi

3. Siyasi ve Ekonomik Gelişmelerin Borsaya Etkisi

4. Uluslararası Fon Hareketlerinin Borsaya Etkisi

B. DOĞRU HİSSEYİ SEÇME: MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ

1. Bilanço Nedir, Nasıl Yorumlanır?

2. Gelir Tablosu Nedir, Nasıl Yorumlanır?

3. Mali Tabloların Yatay ve Dikey Analizi

4. Mali Tabloların Oransal Analizi

C. DOĞRU ZAMANI SEÇME: TEKNİK ANALİZ

1. Trend Nedir, Nasıl Tespit Edilir?

2. Destek/Direnç Noktaları Nedir, Nasıl Tespit Edilir?

3. Teknik İndikatörler

4. Teknik Formasyonlar

D. DOĞRU KOMPOZİSYONU OLUŞTURMA: PORTFÖY YÖNETİMİ

1. Risk ve Getiri Arasındaki İlişki

2. Portföy Kompozisyonu Nasıl Oluşturulur?

3. Portföy Kompozisyonu Ne Zaman Değiştirilmeli?

4. Portföy Yönetim Tercihi: Statik mi, Dinamik mi?

E. DOĞRU KALDIRACI KULLANMA: RİSK YÖNETİMİ

1. Risk Yönetiminde Kullanılan Araçlar

2. Riskin Ölçülmesi

3. Portföy Riskinin Değiştirilmesi

4. Getirinin Garanti Altına Alınması

Her etabın haftada bir saat üzerinden planlandığı seminerlerin tamamı 20 haftada tamamlanacak. Giriş niteliğindeki birinci kategori seminerler talep olduğu takdirde her ay yeniden açılacağı ve yeni bir grup oluşturulacağı için seminerlerden geç haberi olmuş kişiler herhangi bir kayba uğramayacak.

Seminerlerde katılımcılara en temel bilgilerin basit ve anlaşılabilir bir dille aktarılacağını ifade eden Gökhan UGAN, etkinlikten beklenen faydayı şöyle özetliyor: “Portföy yönetimi roket bilimi değil, bu konuya ilgi duyan ve sayılarla arası iyi olan herkes iyi bir yatırımcı olabilir. İlk kategori seminerlerimizde katılımcılara yatırım yapılacak ortam tanıtılırken, ikinci kategoride doğru hisse senedini seçme, üçüncü kategoride doğru zamanı bulma, dördüncü kategoride doğru kompozisyonu oluşturma ve beşinci kategoride doğru kaldıracı kullanma teknikleri anlatılacak. Bu beş kategoride edinilen bilgileri tıpkı yemek pişirmek gibi kendi damak zevkinize uygun bir şekilde doğru oranlarda karıştırıp uygulamayı becerebilirseniz o zaman borsada kazanma şansınızı en üst seviyeye çıkarmış olursunuz. Sağdan soldan duyulan tüyolarla yatırım yapma dönemi artık kapansın. Kimse size gömünün yerini söylemez! Kulağınıza gelen tüyolar sizi içinden çıkamayacağınız bir tezgâhın içine sürükleyebilir. Bilgi Borsadaki en önemli silahınızdır. Silahınız olmadan kurtların arasına dalmayın.”

İş hayatına 1991 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda başlayan Gökhan UGAN, A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü 1990 yılı mezunudur. 1991 -2008 yılları arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası, Piyasa Gözetimi, Vadeli İşlemler Piyasası ve Risk Yönetim Departmanlarında çalıştıktan sonra 2008 – 2013 yılları arasında İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda Piyasa Gözetim Müdürü olarak görev yapmıştır. Halen kurucusu olduğu INFORCE Finansal Çözümler, Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketinin yönetici ortağıdır. İşletme dalındaki lisansüstü eğitimini (MSBA) 1997 yılında ABD Strayer Üniversitesi’nde, Sayısal Yöntemler Ana Bilim Dalı’ndaki doktora eğitimini ise 2008 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlamıştır. London School of Economics Üniversitesinde türev ürünlerin fiyatlaması üzerine çalışmalarda bulunan Gökhan UGAN, birçok kurum ve üniversite tarafından düzenlenen organizasyonlarda eğitmen olarak görev almaktadır. Gündem Medya Grubunda haftalık finans yazıları yazan UGAN, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde “Principles of Risk Management” ve “Financial Derivatives” derslerini vermektedir. Gökhan UGAN Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanı (Certifed Fraud Examiner – CFE), Risk Yönetimi Güvencesi (Certification in Risk Management Assurance – CRMA), İş Sürekliliği Yöneticisi (Certified Continuity Manager – CCM), SPK İleri Düzey ve SPK Türev Araçlar lisans belgelerine sahiptir.

Dört etap seminerden oluşan kategorilerden her birine 400 TL + KDV ödeyerek katılmak mümkün. “0’dan 100’e BORSA!” seminerleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve kayıt olmak için ''0'dan 100'e Borsa Semineri!'' bağlantısına tıklayabilirsiniz.

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.10.2016
    10:54

    Pazartesi 12:00-14:00 arasında 92.7 Bloomberg Radyo'da Aslı Şafak'ın ''Aslı Faslı'' programının konuğu olacağım. Endeks, ons altın, parite, brent petrol, kurlar, seçim, Suriye dahil piyasalar hakkında tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Şimdiden radyo frekanslarınızı ayarlayın diyorum :)   Devamı »

  • 03.10.2016
    10:00

    TÜFE, Eylül'de aylık % 0.18 arttı. TÜİK TÜFE, Eylül'de yıllık % 7.28 (Önceki ay, % 8.05) TÜFE, 12 aylık ortalamalara göre Eylül'de % 7.92 (Önceki ay; % 7.98)   Devamı »

  • 30.09.2016
    10:02

    Ağustos dış ticaret açığı -4.69 Milyar Dolar (Beklenti; -4,68 Mlyr $, Önceki ay: -4,79 Mlyr $) - TÜİK Ocak-Ağustos dönemi dış ticaret açığı; 37 Mlyr 526 Mln dolar Ocak-Ağustos döneminde ihracat 93 Mlyr 320 Mln Dolar Ocak-Ağustos döneminde ithalat 130 Mlyr 846 Mln Dolar Devamı »

  • 23.09.2016
    10:52

    Arkadaşlar, ''Siteyi Tanıyalım!'' kısmında Destek-Direnç tablosunun tanımını ve amacını lütfen herkes okusun. Teknik olarak tam emin olamadığım ama dikkat çekilmesi gerektiğini düşündüğüm hisselere bu tablo da yer veriyorum. Tabloda yer alan destek ve dirençler kırıldığı zaman sonraki... Devamı »

  • 22.09.2016
    14:00

    PPK gecelik marjinal faiz oranını % 8.25 olarak belirledi. (Önceki; % 8.50) Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı % 7.50 aynı kaldı. Gecelik borçlanma faiz oranı % 7.25 aynı kaldı. Geç likidite penceresi borç verme faiz oranı % 9.75 olarak belirlendi.(Önceki; % 10)   Devamı »