Gap'ler Yer Değiştirdi!

28.08.2015 10:52
  •  A 

           24 Ağustos tarihinde \'\'BIST Açılışta Gap Yaptı!\'\' diye uyarmış, aynı zamanda Dax endeksinin de gap yaptığına dikkat çekmiştim. O tarih için mevcut fiyatların üstünde kalan bu gap\'ler iki gün içinde yaşanan yükselişlerle kapandı. Ama bu sefer de dün yaşanan yüksek açılışlar nedeniyle  BIST ve DAX\'da mevcut fiyat seviyelerinin altında yeni gap\'ler oluştu!


        Destek-Direnç tablomuzda daha detaylı olarak bu teknik seviyeleri görebilirsiniz. Ben kısaca BIST için; 73.615 ve DAX için; 9.997 seviyelerinde yeni gap\'lerinin olduğu uyarısını yapmak istiyorum. Eğer her iki borsada da yükselişler kısmen devam etse de, bu gap\'leri unutmamak tedbirli bir davranış olabilir. 

       Görüyorsunuz ki, gündemler bir anda zıt yönlere dönebiliyor. O yüzden yükselişlerde fazla iyimser, düşüşlerde de fazla kötümser olmaya gerek yok. Panik ve telaş içinde davranmadan soğukkanlı bir yatırımcı olmak sizi daha az yoracaktır.

        Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim!

        NOT: Bu uyarı, 09:12\'de Beklenti Yazılarım içinde bugüne ait beklenti yazım olarak yayınlanmıştır!

           
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 27.08.2015
    14:29

    Kredi derecelendirme kurumu Moody's, ''Önceki seçimin ardından bu kadar yakın bir zamanda yeniden seçime gidlmesi Türkiye'nin kredi notu için negatif. Çünkü politik belirsizliğin uzaması dışsal kırılganlıkların azaltılması, yatırım ortamının geliştirilmesi ve ekonomik büyümenin canlandırılması için ... Devamı »

  • 24.08.2015
    10:23

    Sert düşüşle haftaya başlayan BIST, 73.797 seviyesinde gap bırakarak güne başlamış oldu. BIST gibi benzer bir gap de DAX'da 10.124 seviyesinde oluştu. Düşüşler sürebilir. Ama teknik olarak bu gaplerin sonrasında kapanması muhtemel boşluklar olduğunu söyleyebilirim.   Devamı »

  • 21.08.2015
    10:42

    BIST'den bu ve altındaki seviyelerde çok korkmayın. Bilakis alım fırsatları olarak izleyin. Dolar bazlı grafiklerde çok ciddi fiyat düşüşleri var. Çok yakında bu kapsamda bir liste paylaşacağım. Yabancıya gün doğdu diyebilirim. Bu ve üstündeki kur düzeylerinden dövizini satıp, bu ve altındaki seviye... Devamı »

  • 18.08.2015
    13:58

    TCMB faizlerde değişikliğe gitmedi.   Devamı »

  • 10.08.2015
    01:24

    Arkadaşlar, 08 - 15 Ağustos arasında bir hafta tatildeyim. Genelde tatillerimde işlerimi aynı şekilde sürdürürdüm. Ama bu sene tatil yapmak istiyorum. Bu yüzden sessizliğimin sebebini bilmenizi isterim. Ancak sizler sorularınızı yine sorunuz. Fırsat buldukça hepsini cevaplamaya ... Devamı »