Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri Bölümü!

08.05.2015 10:31
  •  A 

       Bildiğiniz gibi hisse öngörülerimde teknik analiz görüntülerine göre paylaşımlar yapıyorum. Ancak benim için bilançolar da çok önemli. Bilançolardaki kar artışları, yüksek bedelsiz potansiyelleri, büyük çaplı yatırımlar ilgili şirketlerin uzun vadeli beklentilerinin sürmesine neden olan gelişmelerdir. 

       Faydalı olur derseniz, \'\'Raporlar\'\' kısmını kaldırıp, aynı yere \'\'Uzun Vadeli Yatırım Hisseleri\'\' hakkındaki görüşlerimi koymak istiyorum. İlgili tabloda esas itibarıyla temel analiz beklentileri nedeniyle potansiyel gördüğüm hisseleri yazmayı, açıklama kısmına da, yüksek bedelsiz potansiyeli, değer arttıracak önemli yatırımlar yapıyor, sektörel iş artışı bekliyorum gibi açıklamalarla uyarılarımı yapmak istiyorum.

       Ama bilinmesini isterim ki, bu taplodaki hisseler teknik analiz al/sat tablosundakiler gibi hızlı hareketler yapmayabilir. Ama buna karşılık, ilgili şirketin mevcut koşullarının uzun vadeli yatırıma uygun olup-olmadığını görmemize yararlı olabilir. Zaman zaman revize edeceğim bu tablodaki hisselerin bir kısmı sonraki dönemlerde listeden çıkıp, yerine yenileri eklenebilecektir. Böylece elinde teknik analize göre hisse bulunanlar, ilgili hisselerinin uzun vadeli beklentilerinin de sürüp-sürmediğini görebileekler.

      Bir uyarı da yapmak istiyorum;  bu tablo sizleri bazen yanıltabilir de! Tekniğine göre kapattığım hisselerin taboda durmaya devam ettiğine bakarak satmak istemeyebilirsiniz. Bu nedenle hissenin kısa vadede, ya da uzun vadedeki yükseliş trendinde arada yaşanan al-sat-al imkanlarını kaçırabilirsiniz. Bu nedenle tabloyu çok farklı bir gözle değerlendirmeniz gerektiğini, bu bölümde olan hisselerin de zaman zaman teknik zikzaklar çizebileceğini, piyasanın genel gelişmelerine paralel düşüşler gösterebileceğini göz ardı etmemeniz çok önemlidir! 
 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.05.2015
    10:12

    Mevsim ve Takvim Etkisinden Arındırılmış Sanayi Üretimi Mart Ayında Aylık % % 2.2 (Önceki; % 1.7) TUIK Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mart ayında yıllık % 4.7 (Önceki; % 1) Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki çeyreğe göre % 1... Devamı »

  • 08.05.2015
    09:21

    BIST'in direnci konusunda küçük bir revize yapılmış, direnç seviyesi 83.743 olarak düzeltilmiştir!   Devamı »

  • 07.05.2015
    08:57

    Endeks için bir süredir yaptığım uyarıların paralelinde bir süreç yaşanıyor. Seçimlere kadar en az % 50 nakit disiplini içinde kalarak yatırım kararları almanın doğru olacağı görüşümü koruyorum. Bugün seans öncesi beklenti yazım olmayacaktır.   Devamı »

  • 05.05.2015
    12:49

    Arkadaşlar, Sitemizin mobil versiyonunuzu akıllı telefonlarınız vasıtası ile test eder misiniz? Gördüğünüz eksiklik ya da aksaklıklar varsa bildirmenizi bekliyoruz. Destekleriniz için teşekkür ederiz:)   Devamı »

  • 05.05.2015
    09:38

    Sitemizin mobil versiyonu aktif edilmiştir. Sizlerin gördüğünüz aksaklıklar hakkındaki geri dönüşleriniz, bunları gidermemiz için bizler açısında çok değerli bilgilerdir.   Devamı »