BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, tüm finansal aktörlere hassasiyet uyarısı yaparak, bu çağrının talimat olarak algılanmasını istedi.
\'\'Hiç bir dedikodu riskine izin vermeyeceğiz . Hiç bir banka mensubu diğer bankalar hakkında üç beş kuruş fazla mevduat toplamak için olumsuz konuşamaz\'\' uyarısı yaptı. Devamında da uyarısının içeriğini satış aşamasında olan bankalar hakkında hiç bir yerli ve yabancı kurum ve kişinin ortada net bir şey yokken fiyat telaffuz etmesini kabul edilemez bulduğunu söyleyerek doldurdu.
Bu uyarıların son kısmındaki satışa konu yabancı ortaklı Türk Bankaları için basına da düşen rakamlardan maksatı anlıyorum ama, ilk kısmındaki dedikodu uyarısını anlamış değilim. Açıkçası bu açıklamalara neden gerek görüldüğününi de merak ediyorum. Muhtemelen piyasa da bu kısım ile ilgili bir tedirginlik yaşamış olduğundan satış gelmiş olabilir.