Soru - Cevap (Aselsan)

  •  A 
MU*** MO*** 30.01.2025 14:03
Konu / Hisse Kodu: Aselsan
İyi günler hocam kolay gelsin Aselsan ile ilgili görüşlerinizi alabilirmiyim? Takip listesine eklemeyi düşünüyor musunuz yoksa şuan için prim kimi? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap 30.01.2025 14:53

Aslında yazılarımda tv ekranı yorumlarımda hep bahsediyorum. Yaşanan savaşlar, Trump'ın NATO'ya savunma katkılarını ödeyin çıkışı, NATO'nun üyelerinize savunma harcamalarını artırın çağrıları nedeniyle savunma sektörü 5-10 yıl belki de ciddi büyüme gösterecek bir sektör olarak görüyorum. Asels de sektörün en büyük üreticisi. Lakin bir türlü bırakmadılar. Bilanço olarak 34 fk, 3.25 PD/DD ile bence ciddi primli. Ama muhtemelen devamlı büyüme göstermesi beklendiği için şimdiden don alımlarına sahne oluyor. 

Bu nedenle primli öngörü verip realizeye yakalanırsam diye bir türlü öngörü verme fırsatı yakalayamadım. Ya gözü karartıp, 90.00 geçilirse flama diye öngörü vereceğim, ya da böyle izlemede kalacağım bilemiyorum. Çünkü flamanın 4-5 tl boyu var. Flama için deymez. Ama bilanço fiyatın ve gelecek fiyatın karşılığına nezaman gelir bilemiyorum. 

Bu fiyatlara aldırmadan 3-5 yıl diye bakan alıp kenara atabilir. Ama arada realizasyona yakalanırsa bu ne kadar sürer bilemem. Hisselerde ederi yüksek olanları bile düzeltmeye yakalanınca ne kadar oyaladıklarını görüyrosunuz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_