Soru - Cevap (AYGAZ, AGHOL, GOLTS)

  •  A 
GÖ*** CA*** UL*** 27.05.2024 15:58
Konu / Hisse Kodu: AYGAZ, AGHOL, GOLTS
Aydın Bey merhaba,

AYGAZ ve AGHOL'ü uzun vadeli hisseler listesinden almıştım. Yanlış anlamadıysam değeri düştükçe beklentiye ulaşana kadar desteklerden veya dirençlerden kademeli olarak almayı öneriyorsunuz doğru mu anladım?

Satmak istemememin sebebi ise bazı hisselerin 1 sene içerisinde geçen sene olduğu gibi %500-600 yükselmesi. Bu fırsatı kaçırırım diye tedirgin oluyorum açıkçası ama dediğiniz de doğru zarar kesmeyi bilmek gerekiyor.
Cevap 27.05.2024 16:59

Düştükçe desteklerden kademeli almak doğru olur diye düşüncemi iletiyorum. Dirençler geçilince değil. Direnç konusu DD Tablosundaki paylaşımlarda direnç kırılırsa üst sıralı dirençler hedef olacağı için, o tabloya göre olabilir. Ama uzun vadeli için böyle bir söz söylemedim size.

Teknik ya da bilanço beklentilerimi sonradan revize edip düşürmediysem, ya da yükseltmediysem beklentim geçerli demektir. Ama işte karlar ciddi iken bunları hiç revize etmezseniz, böyle düşüşlerde kazançlarını geri gider.

Aygaz değerlendirme yaptıktan sonra %23 yükselmiş. %12.7 daha yükselse beklentim gerçekleşmiş olacaktı. Yani bazen satışlar gelirse, paylaşılan destek-dirençlerde destekler kırılınca sıralı alt destekler yeni düşüş riski seviyeleri olur. Bu nedenle ilk anda vermek istemeseniz de desteklerin kırıldığını görünce geri vermek, o ana kadar elde edilen kazançları korumanızı sağlar. 

Maalesef enflasyon muhasebesi bu sürprizleri karşımıza çıkartıyor.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_