Soru - Cevap (isdmr eregli krdmd)

  •  A 
İL*** MA*** 09.05.2024 18:44
Konu / Hisse Kodu: isdmr eregli krdmd
Hocam demir çeliklerde bilançolar geldi. İsdmr çok iyi sanırım. Sektör için kötü günler geride kaldı diyebilir miyiz? İsdmr de ikili dip ihtimali de var.
Cevap 10.05.2024 08:40

Günaydın.

Öncelikle çok yüksek faizler varken, inşaat sektöründe sıkıntıların olabileceğini gözardı etmemek lazım. Ayrıca, enflasyon muhasebesi uygulaması da bilançolarda farklı tablolar yaratabiliyor. Üç aylık ya da 6 aylık bilançolarda bozulmalar görebiliriz. Bunu göz ardı etmemek lazım. Biz bu detayları bilmediğimiz için, sadece son rakama bakmak yanıltabilir. Sonrasında ne olacağını bilenler biz satarken alabilir, biz alırken satabilirler. Altı aylık bilançolarla birlikte bilançoları daha objektif görmeye başlarız diye düşünüyorum.

Ama, ısdmr son çeyrekte çok büyük bir kar dönüşü yapmış. Esas faaliyet karı olarak da gayet güzel bir veri var. Bu şekilde gidecekse sonrası için ciddi potansiyel olur. Ama şu anki fiyatı bilançoya göre biraz primli. Teknik olarak ise, 42.08'di galiba üstüne çıkarsa ikili dip tekniği devreye girer. Ama dediğim gibi, şimdilik biraz primli diye düşünüyorum.

Bu arada demirçeliklerde sektörel bir toparlanma var gerçekten. Ama içlerinde bilançoya göre sadece tuclk iskontolu geliyor bana. Eregl de primli. Ama algılar nasıl yönlenir buna bir şey diyemem.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_