Soru - Cevap (Cemts bilançosu)

  •  A 
YU*** Çİ*** 03.03.2024 10:12
Konu / Hisse Kodu: Cemts bilançosu
Merhabalar Aydın Bey,
cemts bilançosu aciklandi. Sizinde çokça sefer belirttiğiniz gibi enflasyon muhasebesi gercekten kafa karıştırıcı olmaya devam ediyor. Cemts hissesi ozelinde, diğer uzun vadeli yatirim hisseleriniz içinde soruyorum. Bu enflasyon muhasebesi uygulanan bilancolar uzun vadeli hedeflerinizde bozulmaya sebep olur mu ? Zaman maliyeti açısından da belirtiginiz hedefe %15 kaldi, %35 prim yapti. Bu tip hisseleri daha iskontolu hisselerle parite etmek daha mi karli olur.
Saygılarımla
Cevap 03.03.2024 18:42

Son sorunuzun cevabı evet bence de. 

İnanın yorum yapamıyorum bilançolara ben de. Çünkü yıl sonlarına uygulamışlar ama aradaki dönemlere uygulamadıkları için nasıl neyi kıyaslayacağım bilemiyorum. Önceki çeyreğe göre brüt ve esas faaliyet karı artmış, hasılat önceki çeyreğe göre neredeyse ikiye katlamış ama net kar dokuz aylık bilançonun neredeyse %10'u kadar gelmiş. Böyle bakınca tablo kötü. Net parasal pozisyon zararı -754 Milyon TL.

İlk tepkiler olumsuz olabilir ama gerçek durumu bilenler sonra yeniden alıma geçebilirler. 3 aylık ve asıl 6 aylık bilançolarda daha sağlıklı yorumlar yapmaya başlarız sanırım.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_