Soru - Cevap (Halka arz ve partnerleri)

  •  A 
BA*** YE*** ÇO*** 21.02.2024 20:25
Konu / Hisse Kodu: Halka arz ve partnerleri
Hocam geçenlerde Kütahya şeker öngörü listesindeydi bor şeker tahtası açıldığı gün yükselmişti ACABA şimdi oba makarna halka azından dolayı selva gıda ve alves kablo halka azından dolayı pirelli kablo yükselişi olabilir mi? Selamlar
Cevap 22.02.2024 08:16

Günaydın.

Bu beklentiler bazen oluyor, bazen olmuyor. Yani bire bir ilişki kurmak doğru değil. Ayrıca öncesinde yaşanan fiyatlamalar da önemli. Yeni açılan şirketin oluşan piyasa değerine bakıp, açık olan diğer şirketler buna göre düşükse onlarda da benzer bir fiyatlama beklentileri oluşabiliyor. Eskiden olmuksa, akçansa, cımsa, sasa, kordsa yani sabancı hisseleri alınıyor diye sonu sa olan aksa da alınırdı:)) Yani dediğiniz bu etkiler duruma göre oluşabiliyor. 

Ama yeni halka arzlarda satacak kişiler yokken, diğerlerinde çok sayıda yükselişi görünce satmayı bekleyen yatırımcılar oluyor. Hisse özelinde düşünüp, olası harekete uysanız da, satışlarda yakalanmamak lazım. Tabi bir de algı ile yüksecek mi diye beklenen hisselerin bilançolarının iyi olup-olmadığına da bakmak lazım.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_