Soru - Cevap (netas)

  •  A 
SE*** ŞA*** 20.02.2024 12:12
Konu / Hisse Kodu: netas
Kolay gelsin. Netas'da işi öğrenmiş bu aralar çok sık kap haberi atmaya başladı. :) Bilişim sektörü sessiz sedasız çok iyi gitmedi mi? Aslında asıl soru bilişim sektörünün daha gidecek yolu var mı? şimdiden teşekkürler.
Cevap 20.02.2024 12:53

Önümüzdeki dönem bilişim, yenilebilir enerji, savunma sanayi ciddi ivme kazanacak diye düşünüyorum. Dünya genelinde bilişim-teknoloji zaten ön planda. Bizde de bu olacak. Sadece çoğu primli olduğu için düzletmeye kayalanmayalım diye çok yer veremiyoruz ama hep yeni taahhüt işleri alıyorlar. Aynı şekilde yenilebilir enerji alanı dünya genelinde belki 20-30 yıl boyunca çok yüksek yatırımlar alacak. Bu alandaki taahhüt işi yapan şirketler çok büyüyecek.

Aynı şekilde ABD ve AB ile ilişkiler düzelmeye başladı. Türkiye yakında gri listeden çıkabilir. Bu gerçekleşirse, sonrasında savunma sektörü ile yabancıların ciddi partnerlik ilişkileri başlayabilir. Aslında F35 konusunda bile oluşan talebin karşılanması için, Türk savunma sektörüne büyük ihtiyaç olduğu görüşündeyim. 

Netas özeline gelince, aynen dediğiniz gibi. Ben teknik olarak gördüğüm büyük bir çanak formasyonunu tamamlayıp, katlamasını bekliyorum. O nedenle de beklentime yaklaştıkça yukarı revize ediyorum. Yeni öngörü girmiyorum. Zamanında bizleri yeterince mağdur ettiği için, bilançoları düzelmeden bunu yapmak istemiyorum.

Dünya genelince savunma sektöründe harcamalar artıyor ve daha da hızlı artacak. Bu alana özel çelik üretenler de pozitif etkilenecek. Eregl de bu alana yönelik çelik üretimine başladı.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_