Soru - Cevap (Tekfen 2)

  •  A 
SE*** KI*** 31.01.2024 19:22
Konu / Hisse Kodu: Tekfen 2
100 olacak düşüncesi vardı 2023 Ocak 54 2023 Eylül 54 iki defa döndü . Geri alım miktarı 18.5 milyon para 925 milyon tl ortalama 50 tl ile alacaklar diye hesap yaptım ama parayı lota bölünce siz daha iyisini bilirsiniz :) Fantezim 100 lira 10 bin lotla gitmekti ama bu haberler fırsat verirler mi bilmiyorum ? Sizce yıllardır gitmeyen Tekfenin dönemi başlıyor mu ? Rus Ukrayna savaşı da bu önümüzdeki 1-1.5 yılda biterse hedefim çok abartı mı sizce ? Belki 50 bini 3 senede 1 milyon yaparım ;)
Cevap 01.02.2024 00:22

Çok ciddi bir alım adeti. Ama ille de fiyat yükselerek bu alımlar yapılır diye bir kesinlik yok. Aynı anda başka birileri de bu alımları ellerindekini satmak için kullanmaya kalkarsa adetler el değiştirir ama düşündüğümüz yükseliş yaşanmayabilir. Ya da çok daha ciddi zaman alabilir. Sahol örneğinde çok yüksek kar ve kaç yıldır açıklanmış geri alım varken hisse düşünüldüğü gibi hızlı yükselmedi. Hatta şirket arada dönüp aldıklarını başka fonlara da satmıştı.

Neyse, olumsuz yorum değil yaptığım sadece farklı bir bakış açısı olarak söyledim. Ama hakikaten ciddi adet. Pozitif etkisi sürebilir. Ama mesela bu habere isitinaden bir tavan bile olmadı. Ukrayna - Rusya savaşının bitmesi ise şirkete bölgede çok ciddi yeni iş alanları yaratabilir. Benim normalde çok beğendiğim hisselerden birisidir. Ama tam süper bilanço getirdi dediğimde sonraki bilançoları bir anda bozdu.

İnşallah gönlünüzdeki gibi olur.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_