Soru - Cevap (Eregli)

  •  A 
İL*** MA*** 10.01.2024 17:18
Konu / Hisse Kodu: Eregli
Cevabınız için teşekkürler. Ereğli’nin bilançosunda iç tüketim mi ağırlıklı yoksa ihracat mı? Çünkü birkaç yıldır ülkede gevşek para politikası vardı ancak dışarıda faizler yükseldiği için demir cevheri fiyatları düştü Ereğli de bayadır yerinde sayıyor. Şimdi ise dışarıda piyasa gevşemeye başlayacak beklentisi var bu durum cevher fiyatlarını yukarı çekip olumlu bir beklentiye neden olmaz mı bilanço düzeldikten sonra iş işten geçmiş oluyor çünkü. Thyao gibi olabilir
Cevap 10.01.2024 17:49

Şöyle yapalım mı; bana ısrarla aklınızdakinin teyitini verdirmeye çalışmayın. Siz öyle düşünüyorsanız uygulayın. Ben aynı kararlılıkta olunca zaten bu konuda görüşümü sizlerden esirgemiyorum biliyorsunuz.

Demirçelikler, çimentolar için olumlu görüşte olduğumu zaten biliyorsunuz. Konu eregl. Onda neden tereddüt ettiğimi de zaten yazdım. Ama thy gibi kaçar kaçmaz onu bilemem. Sonuçta diğer çok sayıda hisse de var söylediğim. Biri de kaçar yapacak bir şey yok.

Bu arada pazartesi dd paylaşımımda fincan-kulp ihtimaline dikkat çektim dikkat ederseniz. Madem sizin de aklınıza takılıyordu, kırarken almalıydınız. 

Beni piyasanın işlem detayları yanılgıya düşürdü. O nedenle üç gündür oyun dışı kaldım gördüğünüz gibi.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_