Soru - Cevap (prkme)

  •  A 
SI*** KA*** 20.12.2023 15:41
Konu / Hisse Kodu: prkme
Selamlar Aydın Bey ;

Geçmiş olsun öncelikle.

park cidden çok düşmedi mi nerdeyse tepeden almış olduk, sizin fincan kulp çok tutan bir öneri olurdu bu sefer 31 den 18 e kötü düştü. toparlanmazsa kayıp çok yüksek sizce gelecekte kurtarır mıyız karı unuttuk artık.

saygılarımla
Cevap 20.12.2023 16:29

Malesef öyle oldu. Çanak, fincan-kulp kıranlar hızlı hareket ederler normalde. Ama tam o tarihlerde Hamas saldırısı sonrası başlayan Filistin-İsrail savaşı ile, BIST ve çok sayıda şirket zirve gördüğü seviyelerden ciddi oranlarda düşüş yaşadılar ve yaşıyorlar. Hisse özelinde bir sorun değil de, alıcısı yüksek olan benzer çok sayıda hissede yaşanan bir baskı olduğunu düşünüyorum. 

Beklentilerimi koruyorum. Düşüşün devamı bence de abartıya dönüyor. Benzer durumlar çok düşük fiyatlardayken deva, doas, toaso, jants, tuprs, aygaz, aghol, aefes vs gibi sizlerin de hatırlayacağı hisselerin iki yıl öncesindeki şu anki fiyatlarına göre çok düşük olan fiyatlarda başımıza gelmişti. Benzer baskılarla yatırımcıları yıldırıp, döküyorlar. Sonra yükseliş başladığında yaşanan kayıplar yüzünden başabaşı gören aynen mesajınızdaki gibi, kurtardığına şükredip satıyor. Sonra asıl yükselişleri yaşanıyor.

Bu dönem yabancı azlığı ve savaş sonrası jeopolitik farklı riskler yüzünden özellikle bilançosu iyi alıcılı hisselerde düşüşler daha çok yaşanır oldu. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_