Soru - Cevap (Dolar bazlı grafik)

  •  A 
İB*** ÖZ*** 26.10.2023 00:54
Konu / Hisse Kodu: Dolar bazlı grafik
Hocam iyi geceler, teknik analiz de kesinlik yoktur ama hikayede olmadığıni bugün ispatladı galiba:)
Cevap 26.10.2023 01:10

Temel ve teknik analizin sağlıklı yapılmasının çok zor olduğu günlerdeyiz. Yaşanan gelişmeler zaman zaman hepimizi acaba yanlış mıyım diye düşünmeye, görüşünü değiştirmeye zorlayabiliyor. Normalde yaklaşık 1,5 ay öncesinden beri savaş ortamı yokken dahi 7200-7113-6700 seviyelerinin uyarılarını yapıyorum. Hatta bu riskten çok çekindiğim için mümkün olduğunca izlemede kalmayı yeğledim. Ama arada salı günü yaşanan yükselişler insanı şaşırtıyor. Ben mi fazla tedirginim diye düşünebiliyor, bu nedenle de ek öngörü yapmayacakken, yeni öngörüler yapabiliyorsunuz.

Ama bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları bir anda tabloyu yeniden olumsuza çevirdi. Yaşanan fiyatlamalar bilançolarla ilgili değil. Ama tekniğe uygun olarak gelişiyor. Nasıl ki, düzeltme beklerken endeksin ısrarlı alımlarla 8560 seviyelerine çıkması üzerine düzeltme bu kadarmış daha düşmeyiz endeks kırar çok daha yukarı gider sözleri artıysa, dün yaşanan düşüş sonrası eğer 7113 desteği kırılıp, 6700'e doğru bir düşüş dalgası daha yaşanacak olursa, bu durum birçok kişide panik yaratacak ve o zaman da düşüşün çok daha derinleşeceği endişeleri de dile getirilmeye başlanacaktır.

Böyle zamanlarda tekniklerdeki ani dönüşler genel görünümü hemen düzeltmez. 

Neyse, bunların hepsi önemsiz konular. Umarım savaş bölgesel bir genişleme ve İran'ı içine çekecek bir sürece girmez. O zaman tekniklerde bahsettiğimiz destekleri bile ararız. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas ile ilgili sözleri sonrası, Türkiye'ye yaptırım baskıları artacaktır. Halkbank davası ile kaç yıldır uğraşırken, şimdi de bu riskin ortaya çıkması çok iyi olmadı.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_