Soru - Cevap (Endeks)

  •  A 
AY*** TO*** 18.10.2023 22:11
Konu / Hisse Kodu: Endeks
İyi akşamlar Aydın Bey,
Endeks çok fazla da düşmek istemiyor gibi bir hava sezdim bu gün. Zorlama bir düşüş oluyor sanki savaşa rağmen. Bu gün israrla uzun süre 7900lü seviyelerde gezindik. Kapanış 7842. Endeks -%3,36. Normalde bu, hisselere daha yüksek düşüş olarak yansırdı. Biraz garipsedim ve umutlandım açıkçası. Sanırım bilanço beklentileri genel olarak iyi. Endeks bir dönerse pir dönecek sanki. Büyükler sonbahar rallisi yaptırmadan son çeyrekte para kazanamazlar. Siz ne dersiniz?
Saygılar.
Cevap 18.10.2023 23:52

Bir gün önce Bank off tek başına 3.8 Milyar TL alım ile BIST'i artı kapattırmıştı. Bugün o alımların 2.8 Milyar TL.lik kısmını geri verince de düşüş yaşandı. BIST'in yükselmek istediği konusunda hemfikirim. Ama gelişmeler nedeniyle daha düşmez diyemem. Bir yere kadar BIST'i tutmayı becerenler, artık bunu yapamaz duruma gelirlerse satışlar ve düşüş bir daha derinleşir. 

Ama savaş bitti, ateşkes ilan edildi gibi bir gelişme olsa, hisselerin yarısında tavan tepkileri görebiliriz. 

Bu arada yurt dışı ve içinde genelde fon yöneticileri, yıl sonu yükselişleri yaşatıp, fon getirileri üzerinden prim almayı hedeflerler. Bu nedenle de yıl sonuna kadar yükselişlerin görülmesini bekliyorum. Ama savaş ile ilgili riskler bu beklentilerimi bozma gücüne sahip. Umarım bu olmaz ve güzel bir yükselişle yılı bitiririz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_