Soru - Cevap (Faiz)

  •  A 
İL*** MA*** 11.10.2023 15:37
Konu / Hisse Kodu: Faiz
Faizlerin geldiği seviyeler kısmen işe yaramışa benziyor hocam arabasını satıp faize koyanları duyar oldum aylık 40-50 bin faiz getirisi oluyormuş. Evleri de satabilseler koyacaklar da faize satamıyorlar :)
Cevap 11.10.2023 15:52

:))

Ev satmak isteyenler de var yani diyorsunuz. Sonuçta kiralar çok yükseldi diyoruz ama satış fiyatlarına bakarsak, yüksek dediğimiz kiralarla bile geri dönüşü 100 yılı buluyor. O zaman eğer kira geliri için alınmış ev ise, satıp mevduat faizi almak daha karlı. 

Ama maalesef bunu yaptığınız zaman ülkemizde enflasyon sorunu hep sürdüğü için, sonra evi yerine koyma şansınız olmuyor. Enflasyon ve mevduat faizleri de düşmeye başladığında faiz gelirleri de bir süre sonra düşecektir. 

Herkesin derdi ayrı değil mi:) Fazladan evi olan kira ya da mevduat faizi peşinde. Bunlar olmayan düşük kira, yüksek maaş ve-veya emekli maaşlarının artmasını takip ediyor. Öğrenciler ev bulamıyor. Tv.de izliyorum, öğrenci evi 15-20 bin TL olmuş. Bu öğrenciler nasıl ev tutabilecekler. Emekliler nasıl geçinecekler. 

Siz bakmayın borsaya, borsa her şeyin aynası değil. Yükselirken iyi de, düşüşü kimse istemiyor. Ama düşüşler istendiği için olmuyor. 

Umarım FED, ECB, Enflasyon, faizler, kurlar bir an önce normalleşir, BIST de çok daha fazla yükselerek hepimizi mutlu etmeye devam eder.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_