Soru - Cevap (MPARK)

  •  A 
TA*** AT*** 02.08.2023 13:52
Konu / Hisse Kodu: MPARK
AYDIN BEY MERHABA. MPARK 2018 YILINDA 5$ SEVIYESINDEN HALKA ARZ EDILDİ. ŞU AN 3.45$ CIVARINDA. ORTAKLARI YABANCI ŞIRKETLER. TURKVEN FONU BU ISLERE ARACILIK YAPIYOR. 5 YIL ZAMAN GECTI. ŞIRKET SUREKLI HİSSE GERI ALIMI YAPIYOR. KÖRFEZ ÜLKELERİNİN SAGLIK YATIRIMI MPARK GIBI TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HASTANE ZINCIRI OLAMAZ MI. BILANÇO ACIKLANINCA GORUSLERINIZİ MERAK EDIYORUM.
Cevap 02.08.2023 22:59

Arz detayları ölçü olmaz. Sonraki karlılık önemli. Arz fiyatları da ölçü değildir. Son dönem görüyorsunuz, arz olan hisseler %100-%300 bile yükseliş yaşayabiliyorlar. Bunlar hep manüpülatif işler. Sonra da yıllarca o fiyatları görmüyor hisseler. Son iki yıldır yaşanan arzlardaki fiyat oluşumları da yatırımcıları sonrasında ciddi mağdur edecek.

Neyse, bilançosu açıklanınca uygunsa değerlendirmemi yaparım. Şu anki haliyle primli olduğunu görüyorum. Ama teknik olarak durum farklı. Çanak kırmış. Gece paylaşımlarıma koyarım tekniğindeki son durumu görmüş olursunuz.

Ama bilanço uygun değilse değerlendirmelerime eklemem.

NOT: Ayrıca geri alım konusuna da açıklık getireyim! Şirket sürekli geri alıyor dediğiniz rakamın şu ana kadarki ilan edilen geri alım toplamı, sermayenin sadece %0.036 'sı kadar. Yani çok önemsiz bir oran. 



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_