Soru - Cevap (Tesekkurler)

  •  A 
BU*** TA*** 28.03.2023 22:24
Konu / Hisse Kodu: Tesekkurler
Tam butun elimdeki hisseleri (sahol agirlikli) satacakken bugun ku yaziniz bana dur dedi . Tesekkur ederim , oyle bir karar almistim ki yarin sabah her seyi satacaktim. Elimde bir sure mal bulundurmayacaktim. Ama cok dogru diyorsunuz malimi kimseye vermem.
Cevap 29.03.2023 02:09

Rica ederim ama, sakın dediklerimi eksik ya da yanlış anlamayın! 

Hisselerin çok ciddi ederleri var. Bu nedenle ciddi iskonto içeriyorlar. Ama seçim öncesi ve sonrası için büyük risk ve belirsizlikler olduğu için bilançosu iyi olsa, beklentileri, ederleri yüksek olsa da bu hisseler de düşebilirler. Eğer ille de hissede duracağım, yeni bir öngörüyü alacağım diyorsanız, seçim sonrasını beklemeyi göze almalısınız diyorum.

Aynı şekilde, eğer elinizdeki hisse bilanço ederi yüksek olan hisselerdense, olası yeni bir düşüş halinde maliyetli yakalanıp, elinizdeki hisselerde geçici kayıplara uğrayabilirsiniz. Ama seçimlerden sonra düşündüğüm değişimler ya da politika değişiklikleri olursa, bu hisseler kayıplarını hızla telafi edeceklerdir diye düşünüyorum.

Ama en önemli detay; bu dönemdeki riskler nedeniyle, bilançosu iyi hisselerde olmak tedbirli davranıştır. Bilançosuna göre primli hisseler ise ciddi kalıcı kayıplar yaşatabilirler. 

Tabii bu arada, ederi yüksek, iyi bilançolu hisseler bir anda tavan tavan yükselişler de yapabilirler.

Lütfen yazdıklarımı çok dikkatli okuyun ki, tek taraflı algı yanlış beklentiler yaratmasın. Düşüş risklerinin de olduğu bir dönemdeyiz. BIST 4890 altında sert bir düşüş başlayabilir uyarılarıma paralel bir kapanış oldu. Muhtemelen değişimden kendine özel nedenlerle çekinen yatırımcılar satışı tercih ediyorlar.

Diğer taraftan da, bankalarda mevduat faizlerinde %30'lar görülmeye başladı. Bu da bu düşüşlerin bir nedeni olarak seçim sonrasına kadar piyasa baskısı yaratabilir.

İyi geceler.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_