Soru - Cevap (Seçim Ekonomisi)

  •  A 
AY*** TO*** 27.03.2023 09:18
Konu / Hisse Kodu: Seçim Ekonomisi
Günaydın Aydın Bey,

Tam da size fikrinizi soracaktım, yazınızda kısmen değinmişsiniz. Benim merak ettiğim, seçimden önce borsada kısa da olsa pembe bir tablo çizdirilebilmesi için elde yeterince mali kaynak var mı? Varlık fonu ve diğer enstrümanlar seçime kadar bir yükseliş sağlayabilecek maddi güce sahipler mi sizce?

Teşekkürler.
Cevap 27.03.2023 09:28

Sonuçta darphane var! İstendiği takdirde TCMB rezervleri, KKM uygulamaları, bankalara getirilen uygulamalar, BES'de hisse bayının arttırılması gibi yaratılabilecek bir çok imkan daha çıkartılabilir. Lakin bana göre asıl bilemediğimiz, alımı desteklemek için ne kadar fon yaratılsa da, iktidar değişiminden çekinenler seçim öncesi satıp nakite dönmek isterlerse, onların satışlarının boyutunu ne olur o önemli! 

Bunu da bilmek çok zor. Ama son dönem diğer tüm alımlara rağmen düşen bir BIST var. Yabancı takası çok düşmediği için bu satışların kaynağı bu sorumdaki belirsizliği öne çıkartıyor. 

Yoksa benim görüşüm iktidar seçime giderken BIST'in yükselmesini isteyecektir şeklindeydi. Bunu gerçekleştirmek için alınan yukarıda da saydığım birçok destek kararına rağmen BIST düşüyor olduğu için, farklı bir satan kesim var demek ki diye düşünmeye başladım. Bu kesim iktidar değişiminden bir şekilde tedirgin-rahatsız olacak olanlar varsa onlar olabilir.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_