Soru - Cevap (OBO mu)

  •  A 
HÜ*** .*** 21.03.2023 14:08
Konu / Hisse Kodu: OBO mu
Merhaba hocam,
OBO gibi görüntü mü var endekste bir bakabilir misiniz. Obo hedefi 4660 gibi sanırım. Bu oluşum tamamlandığında ise günlük grafikte TOBO formasyonun sağ omuzu tamamlanmış oluyor gibi bir izlenim var.

Siz ne düşünüyorsunuzç
Cevap 21.03.2023 16:01

Hangi tarihi aralıklarına baktığınız önemli. Eğer 27 Şubat sonrasına bakıyorsanız 5054 altında küçük bir obo var. 4700 - 4600 civarı da bir olası riski var. Ama bundan daha eski tarihe bakıyorsanız o zaman dediğiniz gibi bir obo yok. Dediğim gibi, bu şekilde sorularda tarih aralıklarını yazmanız gerikir ki neyi gördüğünüzü anlayabileyim. 

TOBO konusuna gelince ise, olası desteğe göre TOBO demek doğru olmaz. Yani böyle bir ihtimal için Olası TOBO ikinci omuz desteği olur mu diye düşünebilirsiniz. Ama bi grafiğe TOBO demek için onun desteğinin oluşması değil, direncinin kırılması gerekir. Ki, şu an ikinci destek seviyesi bile oluşamdan TOBO denmez. 

Eğer büyük grafik aralığına bakıyorsanız, ocak ayı sonrası 4484 aşağıya kırılırsa büyük bir OBO oluşur. Devamında satış sert gelir. Ama bu seviye aşağı kırılmaz, yakınlarından yukarı dönerse, o zaman TOBO ikinci omus desteği denebilir. Ama yine de bu grafiğe TOBO diyebilmek için, olası TOBO'nun ikinci omuz direnci olan 5500 seviyesinin yukarı kırılması gerekir. Bu olursa o zaman TOBO başlatıyor deriz. Şu an oluşmamış grafik tahmini sayılır bu yani. 

 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_