Soru - Cevap (Günlük beklenti yazısı)

  •  A 
AH*** AT*** 22.02.2023 09:09
Konu / Hisse Kodu: Günlük beklenti yazısı
Günaydın, beklenti yazınızı piyasa açılmadan 9:50 gibi paylaşabilir misiniz günlük görüşleriniz çok önemli. Buna göre pozisyon aldığımız için daha iyi olacaktır. Hup devreye girdimi yeni site yayına ne zaman girecek.
Cevap 22.02.2023 11:43

Evet bunu eskiden olduğu gibi çok daha erken yayına girecek şekilde yapmam gerek. Ben de gecikmenin farkındayım. Sadece borsa hisse sayısı çok arttı. Teknik çalışmalar çok zaman alıyor artık. Seans öncesi yetişmediği için gececen çalışıp paylaşmak zorunda kalıyorum. O zaman da zaten az olan uykum daha da az oluyor. Bu nedenle de sabah kalkmakta zorlanıyorum. Ama gün artık daha erken aydınlanmaya başlayacağı için bu durum düzelmeye başlayacaktır.

18:15 civarı ekranı bırakıyorum. Pandemiden sonra bit türlü ofise dönemedim. Home office çalışmak daha rahat geliyor. Bu nedenle de eşim dönmeden 19:00'da yemek için akşam yemeğini yetiştirmekle uğraşıyorum(Yemek yapmayı çok severim).  

19:30 civarı yemek bitiyor. Yakın oturan arkadaşlarımız var. Onlarla King, küt, okey, 101, maça kızı, saddam denen çoğu kimse bilmez oyun oynamayı seviyoruz. Genelde cuma-cumartesi oynarız. Ama hafta içi de bazen bir iki gün oynuyoruz kafa dağıtmak için. Hafta içi olursa 23:00 gibi bitiriyoruz. Sonra ben çalışmaya başlıyorum. Saat 02:00-03:00'ü buluyor. Eğer oyun oynamıyorsak, 19:15-21:00 arası eşim ve kızımla yemek, muhabbet zamanı oluyor. Sonra ben yine alt kata geçip, tv de anlamlı anlamsız şeyler izleyerek kendimi dinlendirmek istiyorum. Ama 22:00-22:30 civarı yine çalışmaya başlamam gerekiyor. Teknikler iki saatimi alıyor çünkü. 

Sabah ofice giderken 06:40'da kalkıp, 07:10'da arabaya binmiş, 07:40 civarı da ofice varmış oluyordum. Şimdi evde geç saate çalışınca uyanma süremi 07:30'e çektim. Ama onda da alarmı erteliyorum son dönemde birkaç kez. 08:30 gibi kalkıyorum bu yüzden bir süredir. Bahçede yaşlandığı için kalça sorunları başlamış olan köpeğim ve kapıyı açmamı bekleyen gününe göre 15-20 arası mama bekleyen kedilerle ilgileniyorum. 09:00 gibi ekran başına uturunca dediğiniz gibi yazılarım gecikiyor. Öncesindeki ritüeller olmak zorunda. Ama yazılarımı yetiştirmekte geç kaldığımı ben de fark ettiğim için, daha erken kalkmayı başarmam, ekran başına da en geç 08:30 gibi oturmam lazım. Tabi gece de en geç 01:00'de yatmama lazım. 

İşte en hassas detay da bu gece 01:00 yatması! Bunun için daha erken çalışmaya başlamam gerekiyor. Öyle de olunca, iş dışında kendime hiç zaman kalmıyor kafa dağıtmak için. O zaman da fazla yüklenmiş oluyorum. Yaş 57 olunca, eskisi gibi değilim artık. Ama çok haklısınız her şekilde yazılarımı çok daha öncesinde paylaşmaya çalışacağım. Geç kalan yazının anlamı da kalmıyor çünkü.

Yeni site konusuna gelince, dün akşam 18:15 gibi mesaj attılar. Sitenin tasarımınının son halini yolladılar. Buna göre de içeriklerini yeniden yükledik kontrol edersiniz diye. Dün gece yapamadım. Biraz sonra onlara bakmaya başlayacağım. Umarım eksiklikler yoktur. Bitti dendiğinde giriş yaptığınızda yeni siteyi açmış olacaksınız. Ama hala uzun vadeli yatırım hisseleri kısmını nasıl yapmam gerektiği konusunu netleştiremedim. Yani kafamda var ve söyledim ama bakalım yapmışlar mı onu göreceğim. 

HUP bildirimleri tüm telefonlar için aktif olacak. Yani zaten bunun için siteyi yeniledik. Bildirim paketleri satın aldım kaç ay öncesinden. Her ay çok ciddi bir bildirim ücreti ödeyeceğim. Bu nedenle 09:00-18:00 arası bildirimleri HUP üzerinden anında, bu saatler dışındakileri ise normal siteye düşecek şekilde yapmayı düşünüyorum. Çünkü her bir paylaşımdaki güncelleme dahi ek bir bildirim olarak tüm üyelere gideceği için hep benim için ek bir bildirim paketinden düşüyor olacak. O kısmı ben çözerim. Yeter ki, site tamamlanmış olsun ve aktif edebilelim. Durum budur. Bitmiş dediğimde belirlediğimiz bir test grubumuz var sizlerden oluşan, birlikte inceleyip son rötuşlarını yapacağız.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_