Soru - Cevap (Al/sat a Stop kolonu ekleme ve alttan yeni hedef verme)

  •  A 
FA*** Yİ*** ÖN*** 02.02.2023 11:33
Konu / Hisse Kodu: Al/sat a Stop kolonu ekleme ve alttan yeni hedef verme
Merhaba, ben sadece sizin Al/Sat kısmınızdan alış yapıyorum. Sizden ricam eğer mümkünse, bu tarz düşüşlü piyasada bizlere hisseden çıkıp çıkmamayı bırakmak yerine, al/sat tablosunda pozisyonu da kapatmadan şu fiyattan satılıp dahada alt desteklerden alına bilir gibi bir kolan eklemeniz veya alt destekleri de revize edebilirsiniz. Şuan Deva,Mepet -% 16-17 yaptı, taşımak yerine -%3-4 olunca satıp alttan almaktan yanayım örneğin. Mesele büyük düşüşlerden kaçmak. Sürekli kazanmak zoruda değiliz.
Cevap 02.02.2023 11:44

Evet, bu doğru. Ama ederi yüksek olduğunu düşündüğüm, zarar kes düşünmediğim hisselerde olası teknik düşüşlerde verip de alttan yerine koyacağınız yerleri Destek-Direnç tablosunda teknik olarak paylaşıyorum. Siteyi tanı kısmında DD Tablosu bu açıdan da izah edilmiştir. Benzer sorularda destek direnç verilerinde kırılan desteklerse sıralı alt destekler yeni teknik hedefler olur. Aynı şekilde kırılan direnç ise de, sıralı üst dirençler hedef olur diye çok kez izah ettim ve yazdım. Bu DD Tablosunun izahındaki bilgiler içinde de yer alıyor.

Dediğiniz tabloyu yapmayı ben de öncesinde düşündüm. Ama SPK olarak sanki yönldirmeye mi girer endişesi ile yapmaktan çekindim. Dediğiniz gibi bir tablo kesin yararlı olur ama yönlendirmeye girme riski nedeniyle SPK'ya uygun olmazsa başımız ağrır. 

Revizesiniz istediğiniz alt destekler açık öngörülerdekiler. Ama DD Tablosunda olası düşüşleri öngörüdüğüm zaman ilgili hisselerin tekniklerinde alt destek risklerini de sürekli paylaşıyorum. Bu yüzden hisseleriniz için DD tablosunda hisse filtresi yaparak bakınca istediğinizi bulacaksınız. DD Tablosunu da muhakkak kullanmakta yarar var.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_