Soru - Cevap (Bist)

  •  A 
MU*** AK*** 25.01.2023 18:37
Konu / Hisse Kodu: Bist
Abi ben de senin vermiş olduğun cevapta hemfikirim :) Ben sadece yeni gelen yatırımcılar açısından değerlendirdim olayı. Yoksa son 4 senede ne düşüşler gördük (pandemi, mb başkanı vs.) ama bi şekilde toparlandık. Bu seferde toparlanacaktır ama bu sert hareketler borsayla yeni tanışan insanlarda bu algıyı yaratıyor ne yazık ki. Neyse dinlenelim biraz iyi akşamlar :)
Cevap 25.01.2023 23:06

Yeni gelenler de bu şekilde tanışmış olurlar borsa ile :) Sonuçta 15 ay önce 1400 olan endeks bu şekilde 5704'e kadar çıktı. Bu kısmı gayet iyi. Ama 5100'e düşünce kimse çok düştü dememeli. İşte bunlar nedeniyle uyarıyoruz devamlı, arada satmayı da bilin diye. Bu düşüşler yine de iyi gerçekten. Çok önemli değil. Ama 4601 aşağı kıracak olursa işte o zaman ikili tepe düüşüşü başlar ki, çok can yakar. Ama onda bile eğer öncesinde, ya da kırdığı anda satmazsanız tekrardan toparlamasını beklemenin dışında yapacak bir şey yoktur. 

Aslında yeni gelenlerin en başında borsayı doğru tanımaları en doğrusu olur. Burası çok zor piyasadır gerçekten. Tecrübe birle bir yere kadar korur. Düşüş kesintisiz olmaya kalkarsa herkes yakalanır. Mesele ben de bugünkü ekstra düşüşü beklemiyordum. Heleki en kötüsü durup durup öngörü verdiğinizde yağmur gibi satış gelmesi oluyor. Thyao'ya bakın mesela, 153.30 gördü bugün. 144.40'a düştü. Kapanış 151.80. En sağlam hisse bile bu ortamlarda düşebiliyor.

Neyse, umarım seçimler öncesi yeni TL zirve beklentilerim doğru çıkar da ben dahil hepimiz üzülmeyiz. İyi geceler.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_