Soru - Cevap (BİST)

  •  A 
İL*** MA*** 24.02.2022 14:52
Konu / Hisse Kodu: BİST
İyi günler aydın bey
Bilmiyorum tabi de, ama Putin NATO’nun sınırına gelme riskini almayacaktı zaten. Defalarca söyledi inanmadılar adama. Ben de doğuyu alır bırakır diyordum ama sabahki açıklaması ile rejimi devirmeden durmayacağını gördük orası sürpriz oldu belki. Bakıyorum borsalara yine en fazla düşen biz olmuşuz. Bu kadar tepki fazla olmadı mı sizce de ? Allahtan ileri görüşlü adamlar montröyü imzalamış da ne yapacağımız belli.
Cevap 24.02.2022 15:43

Sınır biziz çünkü. Her iki taraf ile de bozulabilecek ilişkilerimiz var. Ekonomisi en bozuk ülke de biziz. Ayrıca en çok düşen biziz konusu göreceli! Çünkü biz düne kadar BIST olarak kendimizi korurken, Dax, SP500 ve Dow düşüyordu dikkat ederseniz. Ama biz savaş başlayınca, aradaki farkı bir günde kapattığımız için böyle oldu maalesef.

Uyarılarımı unutmayın, hangi ülkenin turizmini bizimki kadar olumsuz etkiler mesela? Tam turizm hedeflerine odaklanmışken, uzayacak bir savaş ve olası yaptırımlar bu beklentimizi sekteye uğratırsa bizim için olumsuz etkisi yüksek olur.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_