Soru - Cevap (Dohol)

  •  A 
İB*** CE*** 06.08.2021 11:40
Konu / Hisse Kodu: Dohol
Hocam merhaba,
Doğan Holding neden bu kadar ucuz ve neden alınmıyor bunu merak ettim. İyi Çalışmalar şimdiden teşekkürler.
Cevap 06.08.2021 13:28

Yaklaşık 3.1 Milyar nakit varlık ve çok sayıda iştirak var. Ama karlılığı yeterli şekilde artmıyor maalesef. Yıllarca vergi-dava baskıları altındaydı. Çok uzun süre 1.00 TL altında fiyatlanırken 4.00 TL civarına kadar toparlanmıştı. Ama maalesef kalıcı olmadı. Çok uzun yıllar gözden uzak kaldığı için yatırımcıların unuttuğu bir hisse olabilir.

Ama dediğim gibi, mevcut karı da bu fiyata uygun. Eğer gelecek karda ciddi bir artış görülürse o zaman yeniden ilgi çekmeye başlayabilir.

Yükselmeyen ve ilgi görmeyen hisselere takılmamak, hareketli olan, karı yüksek hisselere odaklanmak daha uygun olabilir. Maalesef biz ucuz dediğimiz için her hisse yükselmiyor.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_