Soru - Cevap (Sise)

  •  A 
ŞÜ*** KI*** 28.11.2020 13:31
Konu / Hisse Kodu: Sise
Aydın Bey Merhaba, gün içinde sürekli ekrana bakma firsatim olmuyor. Bu nedenle örneğin sisecamda öngörünüz gerçekleşti ama ben ekrani açtığımda fiyat tekrar 7 seviyesinde olduğundan sizinle eş zamanlı kapatamadım. Şuan hisse 6.88 neredeyse önceki öngörü fiyatınıza gelecek ve hala elimde bekliyorum. Sizin öngörüyü kapattiginiz fiyati kaçırdığımız ve hissenin geri gelmeye başladığı bu durumlarda ne yapmamızı önerirsiniz ? Cevap için simdiden cok teşekkürler iyi çalışmalar.
Cevap 28.11.2020 23:21

Öncelikle ilk yapmanız gereken hakkında görüşümü yazayım! Sonuçta hisseleri paylaştığım öngörüdeki direnç hedefine göre alıyorsanız, benim öngörüyü kapatmamı beklemenize gerek yok. Öngörüyü aldığınız gibi, ve ilk yazdığınızda gitmezse sonraki günler de seans başlamadan yazmak istediğiniz fiyata peşinen yazmanız halinde bu sorun ortadan kalkar.

Eğer ben fiyatı gerçekleşmeden yukarı revize etmeye kalkarsam ve siz de buna uymak isterseniz, o zaman yazdığınız emri siler, yeni revize fiyat ile yeniden satışa koyarsınız. Asıl çözüm bu. Yoksa fiyat bazen geri gelirse teknik olarak yeniden beklenen fiyatı görmeyebilir. Ya da zaman alabilir.

Kısacası her zaman aldığınız gibi satışa yazmak doğru tercih olur. Sonuçta benim beklenti fiyatım belli ve sizler de ona göre alıyorsunuz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_