İletişim

  •  A 
İS*** ÖZ*** 31.03.2023 21:36
Aydın abi merhaba. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Hisselerin uzun vade hedeflerinize gideceğinden şüphem yok ancak yine de sürekli düşmeleri çok can sıkıyor. Kendimi sadece zaman kaybettiğimi düşünerek avutuyorum. İnşallah doğru düşünüyorumdur.
Cevap 02.04.2023 23:32

Bu süreci Mart başından beri yazıyorum. Maalesef BES hisse payının arttırılması, Varlık Fonu'na alım yaptırılacağı kararları, şirketlerin geri alımları, bilançoların gayet iyi olması, bir an acaba seçimlerden önce de TL bazlı rekorlar görür müyüz beklentisi yaratmıştı. Ama gördüğünüz gibi, az yabancı, ama daha çok yerliden ciddi satış geliyor. Muhtemelen seçim sonrası olası ihtimallerden rahatsız olanlar bilanço, eder bakmadan satıp nakite dönüyorlar.

Yapacak bir şey yok. Seçim sonrasını beklemek zorundayız. Çok yazdım bu belirsizlikleri, ekstra diyecek bir şey yok. Öncesinde daha da düşme riski var. Ama bunlar ederlerle ilgili değil. Olası nedenlerini son yazılarımda da yazdım birçok kez. 

Aynen dediğiniz gibi, zaman kaybettiriyorlar bize. Ama yapacak da bir şey yok. Eğer seçim öncesi kesin daha düşer, sonrası kurlarda ilk anda %10-%15 yükseliş olur, faizler de en az 10 puan falan yükseltilir diyorsanız, Mart başında zararına verip, geri çekilip döviz ve nakit ile bekleyip, seçim sonrası ya da hemen öncesi girmek gerekirdi. Ama bunların hiç bir kesinliği yok ki sonuçta. Bir anda bazı hisseleri tavan da yapabilirler hala. O zaman da sattıklarınız bunlardansa daha kötü duruma düşer insan. 

Bu nedenle mecburen seçimlerin sonunu ve sonrasındaki süreci beklemek durumunda kalacağız diye düşünüyorum. Belki ekstra değer kayıpları daha da olacak, belki de olmayacak. Ama olası bir iktidar değişimi sonrası bir süre bocalarız sonra hisseler hak ettiği seviyelere çıkarlar diye düşünüyorum. Çok örnekleriniz yaşadık. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_