İletişim

  •  A 
SE*** ŞA*** 16.02.2023 16:25
Slm. Kolay gelsin. Çimentolar tavanda alamadık. Fırsat verince almalı mıyız? Çok da yukarılara gider mi? Yoksa olacağı bu kadar mıdır. 99 depreminde yine borsa tecrübeniz olduğu için sormak istedim. O dönemde 3-5 katladılar mı diye merak ettim. Şimdiden teşekkürler.
Cevap 16.02.2023 16:38

Deprem sabahı boyutu bilemediğimiz için sabah görüşümü yazmış, çimento, demirçelik sektörüne dikkat çekmiştim. Sonrası malum boyut anlaşıldıkça tepkileri devam etti. Yaşanan çok büyük bir deprem. 1999 kayıplarından oldukça fazla yıkılan ve hasar gören bina ve alt yapı var. Bu nedenle ben sektöre etkisi yıl boyunca, hatta 2024'te de sürecek diye düşünüyorum. Ama bana göre dokuz aylıklarına göre şu an için cımsa ucuz, golts ise başabaş. Ama yıl sonu ve deprem sonrası bilançolarında ucuz kalacaklardır. 3-5 katları aramaya gerek yok. Bir kat artsalar da oldukça iyi bir getiri olur. Üstü sonraki durum. Benzer durum demirçeliklerde de geçerli. Bilançolarına göre ucuz olanları paylaşımlarımdan biliyorsunuz zaten. Şu an için ucuz olan deprem nedeniyle çok daha yüksek potansiyel taşıyacaklardır. Ama kısa vadede farklı dalgalanmalar yapabilirler. 

1999 yılında %100-%200 arası artmışlardı diye aklımda kalmış. Ama geriye dönük tekniklere bakıp görmek istediğimde eski verilere ulaşamadığım için teyitleyemiyorum. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_