İletişim

  •  A 
SE*** ŞA*** 13.12.2022 12:02
Slm. Kolay gelsin. Aydın bey 2023 yılının sektörü sizce ne olacak. Biliyorum bu soruya sık sık cevap verdiniz önemsediğiniz sektörleri söylüyorsunuz ama ben biraz daha yelpazeyi daraltmak adına 1 veya 2 sektör yada hisse gibi soruyorum.
Cevap 13.12.2022 15:06

2023 seçim yılı biliyorsunuz. Sonuçlara göre beklentiler ve tahminler de çok değişebilir. Ama enerjiler önümüzdeki birkaç yıl iyi olmayı sürdürecek bence. Çok iyi büyüyorlar. Özellikle yenilebilir elektrik üreticileri. Seçimlerin sonuçlarına göre iktidar değişecek olursa, bankalar ve ana holdingler öne çıkar. Sebebi de yabancı iktidar değişimi ile para-kur politika değişimi olması halinde geri gelmeye başlayabilir. Bankalar şu ana kadar riskler yüzünden çok düşük kaldılar bana göre. Ama tabii özel bankalar için diyorum.

Diğer ana büyük tüm şirketler de yabancı dönmeye başladığı takdirde onları hedefi olur. Tıbbi-medikal üretim yapan şirketler, bioteknoloji şirketleri, ilaç üreticileri öne çıkabilir. Zaten aslına bakınca borsada bir çok şirket zaten çok ciddi toparlandılar. Artık çok ucuz kaldı diyeceğimiz şirket sayısı da azaldı iyice.

Sonuç olarak cevabı daraltarak verme imkanım yok. Çünkü mevcut büyüyen şirketler acaba iktidar değişimi olursa, bundan kim nasıl etkilenir bu detaylar da çok önemli. Bu yüzden sandık sonucu beklentilerde çok etkili olacaktır.

Güncel fikir paylaşmaya devam etmek daha doğru olur gibi sanki.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_