İletişim

  •  A 
ÖZ*** BA*** 24.11.2022 23:36
Öğretmenler günün kutlu olsun Aydın abi. Siten sayesinde bir çok bilgiyi öğreniyoruz. Bize sadece para kazandırmakla kalmayıp mı bilgi de kazandırıyorsun. Alfabe okuma yazmayı öğretmesen de ekonomi okur yazarlığını, piyasayı okumayı, sabrı öğretiyorsun. Sen ne zaman bu yükselişlerden rahatsız olmaya başlasan hislerinde haklı çıkıyorsun. O yüzden tamam mı devam mı konusunda takipçilerin olarak beklemeyi ve sabrı öğrendiğimiz için hislerin ne zaman vakti geldi derse o zamanı bekleyelim :)
Cevap 24.11.2022 23:50

Çok teşekkür ederim.

Zaten öyle de yapacağım sanırım. Bir türlü içime sinmeden öngörü veremiyorum. Elim gitmiyor. Sadece çok farklı bir dönem yaşıyoruz. Enflasyon çok yüksek. Döviz ve faiz baskılı. Altın önemsiz yükselişlerle sınırlı kalıyor. Bu ortamda borsa ve hisseler mecburi yatırım  alanı olmuş durumda.

Benim tecrübelerimin yoğunluğu, yabancının yükse, yerli hesap sayısının az olduğu dönemlerle geçti. Şu an ise 3 Milyon'u geçmiş yatırımcı sayısı, oldukça az kalmış yabancı ve her şeye göre, BISTin düşmemesi için yazılmış inanılmaz algoritmalarla çalışan robotların olduğu bir dönemdeyiz. Ben de bazılarını yeni tecrübe ediyorum. 

Gerçekten çok zorlanıyorum. Bilanço ederlerine göre hala daha çok yeri olan hisseler, ama diğer tarafta ise ekonominin dengelerinde çok büyük riskler. Bakalım bunların risklerinden korunmayı başarıp, getirilerinden faydalanmayı ne kadar sürdürebileceğim hep birlikte göreceğiz.

Gün içinde eskiden zaman zaman ekranı bırakıp başka işlerle uğraşabilirdik. Bu esnada kafa dağılırdı. Şimdi ise alt kattan üst kata çıkamıyorum. Hisselerin sayısı da çok arttığı için teknik incelemelerimi sabah başlayınca yetiştiremiyorum. Bu nedenle akşam yemeğinden sonra bir-iki saat boş kalırsam ancak. Sonra çalışmaya başlıyorum. Hayatımın neredeyse tamamı iş, ekran, grafikler, bilançolar oldu. Belki de bu beni çok yormuş olabilir. Ama son günler teknikler beni çok ikilemde bırakıyor.

Gün biterken bankalara TL mevduat oranları %50 altında kalanlar için komisyon oranları katlandığı açıklaması geldi. Bir tarafta inanılmaz banka karları, diğer tarafta her yerden sıkıştırılan bankalar. 

Neyse, bir şekilde yolumuzu bulmaya çalışacağız...

İyi geceler.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_