Endeks Yine Tutunuyor!

29.05.2024 08:45
  •  A 

BIST endeks olarak 3 günlük realize sonrası, evvelsi gün ve dün gördüğü 10584 seviyesinde yine tepki vermeye başladı. Eğer bu seviyenin altına inerse, düzeltme yönünde düşüşler devam eder. Ama bu olmadan 10758 üzerine atarsa, gördüğü zirveyi yeniden test etmeye yönelebilir. 

Kısacası endeks mühendisliği sürüyor. Bu nedenle tekniklerini uygun gördüğüm hisselerde yeni öngörülerim her an gelmeye başlayabilir. Ama unutmayın, sonuçta ben endeks olarak teknik düzeltme bekliyorum. Ama kısmi düzeltmelerle bu durum geçiştiriliyorken, hisselerde düşüşler daha yüksek yaşanıyor. Ama bir de banka gibi hisselere de verip, endeksin düşüşünü hızlandıracak olurlarsa, öncesinde vereceğimiz yeni teknik alım öngörülerinde de maliyetli yakalanma risklerimiz olabilir. Mümkün olduğunca buna yakalanmak istemediğim için, şu ana kadar yeni öngörülerde temkinli davranıp, izlemede kalıyorum. Tam hisseler uygun yerde diye önerilere başlarım ama endeksi düşürürler ve hisseler de bundan ekstra etkilenirse endişem beni etkiliyor. Bu nedenle, bir süre %50-%60 hisse pozisyonunu aşmayacak şekilde yeni öngörüleri dikkate almak gerekir görüşündeyim. Ama hisselerde alıma uygun seviyeler oluşmaya başlamış diye de belirtmek isterim.

Kızımda Kas Spazmı Gibi Bir şey Olmuş!
             Küçük kızım gastronomi 2nci sınıf öğrencisi. Bir gün evvel mutfakla ilgili sınavları varmış. Yoğun çalışmışlar. Yetiştirdim yetiştiremedim, tuttu-tutmadı stresleri yüksek bir gün yaşanmış. Hem yorgunluğun, hem stresi de etkisi olabilir. Dün sabah uyandığında önce beli, sonra boynu tutulunca hepimizi endişelendirdi. Eşim işi bırakıp eve döndü. Ambulans ile devlet hastanasine kaldırıldı. Kas gevşetici iğne yapılmış, röntgen çekilmiş. Sonra bir şeyi yok alın gidebilirsiniz denmiş. Ama bu arada kızım sedyeden kalkamadığı ama işgal ettiği yeri de boşaltması istendiği için, özel bir hastane ambulansı ile özel bir hastaneye götürüldü. Ben de akşam saatlerinde yanlarına geldim. Tabii babayı gören küçük kızım babası öptükten sonra yaklaşık 30 sn geçince ayaklanmaya başladı :)) Evet olay böyle gelişti ama bunu söyleyince, eşim bir daha kızlarının yanından ayrılıp, balığa falan gidemezsin o zaman diye tepki verince, kendi kendime taş koydum diye düşünmedim değil:)

Evet olayın gelişimi böyle ama, tabii muhtemelen yapılan ilaçların etkileri benim dönüşüme denk geldiği için bu olmuştur. Neyse, kızımız ayaklanınca çıkmak istedi. Hastane önce tomografi çekmiş, sonrasında da MR çekmek istediler ki, zaten biz MR çekilsin diye oraya götürmüştük. Ama beyin cerrahı tomografiyi görsün, ama şu an ameliyatta,  ağrısı yine tekrarlarsa sorun yaşamayın sizi yatıralım, sabah da MR çekeriz dediler ama Ece kalmak istemeyince akşam çıktık evimize geldik. Tomografisine beyin cerrahı bir arkadaşım baktı, yeni görüntüde sorun yok ama, 4 yıl öncesindeki görüntülemede çivi başı gibi bir oluşum var. Muhtemelen ağrılarının sebebi budur dedi. Ağır kaldırmak, ağır bis spor nedeniyle oluşmuş olabileceğini söyledi. Ama fıtık vs gibi bir sorun yok dedi. Sabah kontrol ettim şükür hareketlerinde sorun yoktu. Bugün-yarın MR da çektirip, sorun var mı diye bakacağız. Umarım gelip, geçici bir sorun yaşanmıştır. Hepinize arama ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Merak etmeyin diye bilgi vereyim dedim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 28.05.2024
    09:10

    Bugün erkenden teknik paylaşımlarımı tamamladım. Şimdi de kısa bir yazı ile beklenti yazımı tamamlamak istiyorum. Bugün Göcek'den çalışmam bitti. Sabah 05.00 civarı şimşek, yağmur, rüzgar ile uyandık. Raporlarda görülmüyordu. Sürpriz oldu. Anide... Devamı »

  • 27.05.2024
    07:54

    Tebrikler Galatasaray! Öncelikle ligi şampiyon tamamlayan Galatasaray'ı ve taraftarlarını kutlayarak başlıyorum. Şampiyonlukları kutlu olsun. Merkez Bankalarında Sürpriz Yok! Geçen hafta ABD ve TCMB kararlı duruşlarını sürdürecekleri... Devamı »

  • 24.05.2024
    00:35

    TCMB düşündüğüm gibi faizlere dokunmadı. İktidardan ciddi bir kamu tasarruf planı olmayacağı görülüyor diyerek, sıkı para politikasına kararlılıkla devam edeceklerini söylediler. Enflasyonda risk gördükleri anda gerekirse yeniden faiz artışı yapılabi... Devamı »

  • 23.05.2024
    09:32

    Bugün saat 14.00'te TCMB Para Piyasası Kurulunun politika faizi kararını duyacağız. Bence mevcut ortam kurlarda ve piyasadaki her türlü faizde zaten düşüş yönlü bir gidiş yaratmışken, bugün politika faizlerinde değişiklik yapacaklarını düşünm&uum... Devamı »

  • 22.05.2024
    08:56

    Bir süredir süren bu konudaki spekülasyonlar dün borsanın itici gücü oldu! YKB Bankası için yapılan pazarlıkların sürdüğü, grubun sahip olduğu yaklaşık %62 pay için 8 Milyar Dolar istediği ama anlaşma olmadığı yönündeki sosyal medy... Devamı »