Seri Rekorlar Dönemi Başladı!

09.04.2024 09:24
  •  A 

BIST 9450 direncini geçtiği gibi, yeni TL bazlı rekorlarını sıralamaya başladı. Dün de TL bazlı hem yeni zirve, hem de yeni kapanış rekoru kırdık. Tekniğe bakınca bugün de yenilerini görebiliriz gibi düşünüyorum. Bir tek bir uyarım olacak! Nasıl ki, bayram takasının kredi faizi riskinden kaçınmak isteyenler çarşamba-perşembe dahil öncesinde satışa yöneldiyseler, takas avantajı için bugün dahil cumadan itibaren alanlar için de bayram sonrası karlarını realize etme planları olabilir. Bu durumda, genel düşünce buysa, bugünden ben realizasyonumu yapayım diyenler de olabilir. Bayram sonrası da bu kar realizasyonlarını görebiliriz. Bu nedenle bugün ve pazartesi temkinli olmak lazım. Endeks ve hisselerde yeni yükseliş dalgası yaşanırken, aynı anda dediğim nedenlerden dolayı kar realizasyonlarını da görme riskimiz olabilir. Bu nedenle alıcılar ile realize niyetlilerin çarpışması olacak olursa, yarım seans günü olmasına rağmen, yüksek hacimli bir gün yaşayabiliriz.

Diğer taraftan uzun bayram tatiline gitmiş olan çok kişi için bayram başladı. Bugün bir çoğu belki de borsaya bakmayacaklar. Yani tatil yatırımcıların çoğu için de başladığı için, dar bir hacimle sakin bir yarım gün sonrası borsayı kapatıp, bayramı herkes için başlatabiliriz.

Tüm bu görüşlerimi toparlarsam, benim düşüncem bugün ve pazartesi alıcılar gelmesi halinde realizasyon yapıp, bayram sonrası olası bir düzeltmeyi nakit olarak karşılamak. Ama bunu düşünürken endeks için 9800-10100-10300 teknik hedeflerinin de olduğunu söylemem gerekiyor. Yani böyle bir realizasyonu bu seviyelere yakın yapabilirsek, çok şık olur diye düşünüyorum.

ABD tarafında FED'in işleri zorlaşıyor. Veriler canlı bir ekonomi görüntüsünü sürdürmeye devam ettiği için, FED'in yapması beklenen faiz indirimi sayısı azalıp, indirim tarihi de ötelenebilir.  Bu nedenle ben bu sefer AB Merkez Bankası ECB'nin daha önce faiz indirimi yapmasını bekliyorum. Yani ons altında gayet güzel yaşanan yükselişler de, FED faiz indirimlerinin riske girmesi nedeniyle realizasyon yaşayabilir.

Hepinize sağlık, huzur ve bol kazanç içinde gireceğiniz güzel bir bayram diliyorum. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 08.04.2024
    09:19

    Cuma gününe ait beklenti yazımda ;''Ben en geç bayram sonrası, eğer arada savaş gibi olağanüstü bir durum yaşanmazsa kısa zamanda 9450 direncine, akabinde de yeni TL zirvelere yöneleceğimizi düşünüyorum.'' görüşümü ya... Devamı »

  • 05.04.2024
    08:31

    Çarşamba ve perşembe günü alanlar için uzun bayram tatili sürecinde kredi faizi ödeme riski vardı. Bundan kaçınmak isteyenler özellikle çarşamba günü satışa yönelmişlerdi. Aynı şekilde kredili yatırımcılar perşembeyi de satış i&cced... Devamı »

  • 04.04.2024
    09:18

    Endeks olarak bakınca sadece kısmi bir düzeltme görülüyor. BIST 9450 zirvesine göre şu an 8945 ile %5 civarı bir düzeltme yaşamış. Ulaştırma, banka sektörlerinde yaşanan güçlü ivme, endeksin düşüş hızını kesmiş görülüyor. ... Devamı »

  • 03.04.2024
    12:22

    Günaydın. Ekran başına şu an geçtim. Fenerbahçe Kongresine gitmiştim biliyorsunuz. Sabaha 06.10 gibi İzmir'de eve girdim. 08.30'dan beri birkaç kez denedim ama geç uyanabildim. Neyse, dün piyasalarla ilgili hiç bir bilgim yok. Benim günd... Devamı »

  • 02.04.2024
    00:21

    Bugün İstanbul'da Fenerbahçe Kongresine katılacağım için, 2 Nisan Salı tüm gün aranızda olmayacağım. Bu nedenle beklenti yazım olmayacak. Güne ait teknik paylaşımlarımı ise Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. Devamı »