Realizasyon Sert Oldu!

26.03.2024 09:29
  •  A 

Dün bir ara endeksin yönünde yukarı hızlanma başlayınca ben de endeks seçimleri beklemeden yukarı dönüyor diyerek tekniklerini uygun gördüğüm ama seçim nedeniyle izlemede kaldığım hisseleri paylaşmaya başladım. Ama 9336 seviyesine kadar yükselen BIST'de bir anda sert kar realizasyonları başladı. Günü gördüğü en düşük seviyeden kapattı. İşin ilginci belirgin bir net satıcı olmadan bu durumun yaşanması! 

Neyse sonuçta çok sert bir realizasyon yaşamış olduk. Ama bu durum sürmedikten sonra sorun yok. Güzel bir el değiştirme yaşandı deyip, yeniden alımlarla yükselişe geçebilir. Bunun için endeksin 9000 üstünde kalması, ya da biraz alta sarksa da, olası bu sarkmanın 8905 seviyesi ile sınırlı kalması çok önemli. Hatta bu dediğimle yaşanır ve yeniden yükselişe geçerse, bu takdirde endekste ters omuz baş omuz denen yükseliş formasyonu tekniği oluşur.

Ama yine de tekniklerde ortada bir durum var. 8900 altına inecek olursak, satışlar önceki düzeltmenin devamı olarak artabilir. Açıkçası ben bu riski değil de, yukarıda izah ettiğim ters omuz baş omuz ihtimalini daha güçlü görüyorum. Biraz izleyip, yeni öngörülerime devam edebilirim.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 25.03.2024
    09:22

    TCMB geçen hafta faiz toplantısında piyasaları ters köşe yaptı. Seçimlere çok az bir süre kalmasına rağmen, hareketli kurları ve enflasyonu dizginlemek için, yapılması gerekeni kararlı ve özerk bir şekilde yaptığını gösterdi ve faizleri 500 baz puan ar... Devamı »

  • 22.03.2024
    09:25

    Uzun zamandır TCMB'ndan bu şekilde bir karar görmemiştik. TCMB Ortodoks Politikalarda kararlı olduğunu dün aldığı faiz kararı ile net şekilde göstermiş oldu. Açıkçası seçimlerden önce bunu yapmaz sanırım diye düşündüğüm ama yapılması g... Devamı »

  • 21.03.2024
    08:57

    FED bu toplantıda da faizlere dokunmayıp %5.25-%5.50 aralığında sabit bıraktı. Başkan Powell, mevcut faizlerin muhtemelen zirvede olduğunu ve bu yıl içinde büyük olasılıkla faiz indirimi yapılacağı görüşünde olduğunu açıkladı. Aynı zamanda da sıkılaştırma tedbi... Devamı »

  • 20.03.2024
    09:06

    Bu haftanın dünya ve bizim için en önemli belirsizliklerinden birisi cevap bulacak! ABD Merkez Bankası FED ve TCMB faiz kararlarını açıklayacaklar. FED için faiz indirimlerinin ne zaman başlayacağı cevap ararken, bizim için de acaba TCMB yeni bir faiz artışı dah... Devamı »

  • 19.03.2024
    09:26

    İki aydır seçimlerden sonra faiz politikası, ekonomi ekibi, TCMB kadroları değişecek spekülasyonları yapılıyor. Hatta bu nedenle Bakan Mehmet Şimşek bile zaman zaman benden duymadığınız spekülasyonlara inanmayın, seçimlerden sonra da mevcut politikalarımız kararlılıkla sü... Devamı »