BIST TL Zirvesini Yeniledi!

01.02.2024 09:09
  •  A 

Dün endekste 8577 ile yeni bir TL zirve görüldü. Ama kapanış önceki 8562 zirvesinin altında gerçekleşti. Endeks için yeni bir şey yazmayacağım. Önceki iki güne ait beklenti yazılarımın içerikleri geçerliliklerini koruyor. Dün tam da bu yazılardaki uyarılarıma uygun bir piyasa yaşandı. Halen aynı düşüncelerimi koruyorum. Bir anda yukarıdaki dirençlere doğru hızlanan bir endeks de görebiliriz. Altta yer alan gap ve altında 8113 seviyelerine doğru düşüşle düzeltme yapan bir BIST de görebiliriz. Ama sonrasında her şekilde yeni TL zirvelerin çok geçmeden görüleceği görüşündeyim.

FED Yılın İlk Faiz Kararını Açıkladı!
              ABD FED beklendiği gibi faizlere dokunmayıp, %5.25 - %5.50 aralığında sabit bıraktı. Enflasyonun kalıcı şekilde %2'lere doğru indiği görülmeden mevcut faiz düzeyinin korunacağı ifade edildi. Kısacası önce enflasyonda düşüşün devam ettiğini göreceğiz, sonra FED'den faiz indirimleri beklenecek. Ama yıl içinde 5-6'ncı aylar gibi bu sürecin başlamasını bekliyorum.

BİST için düzeltme görsek de, aynı esnada pozitif ayrışma yapan hisseler yine de olabilir. Ama yeni TL zirveler görülmeye başlarsak, yükseliş ana hisselerde hızlanan artışlarla yaşanacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle teknik paylaşımları yakından takip etmekte yarar var.

 

Sağlık Bilgilendirmesi!
             Kızımın boyun lenflerinden operasyonunu biliyorsunuz. Başarılı geçmiş ve patolojiler de temiz çıkmıştı. Ama sonrasında bir takım sıkıntıları yaşamaya devam etmesi nedeniyle bir aydır tahliller sürüyordu. İki gün önce romotolog doktoru lupus teşhisi koydu. Maalesef bundan sonra doğuştan geldiğini söylediği lupusla yaşamaya alışacağız. Ortaokul döneminde yaşadığı itp'nin de asıl lupusun tetiklemesinden kaynaklanmış olabileceğini, lenflerindeki şişliklerin de lupus kaynaklı olduğunu söyledi. Yani muhtemelen teşhis önceden konulmuş olsaydı, lenf opreasyonuna gerek olmayacaktı. 

Maalesef bir süredir zaten canımızı sıkan bu konu lupus teşhisi ile sonuçlanmış oldu. Bağışıklık sistemi rahatsızlığı olan lupusu kontrol altında tutmaya çalışarak yaşamayı öğreneceğiz. Bundan sonra lupusun olası aktivitesine göre ilaç uygulaması olacak. Son lenf ameliyatı esnasında kullanılan bir ilaç yeniden tetiklemiş ve mevcut olan lupusu uyandırmışız. Bu nedenle de eklem ağrıları, ciltte bazı döküntü sorunlarını yaşamış. Şimdi belirtilere göre en düşükten ilaç uygulamaları ile lupusu baskılamaya çalışacağız. Umarım daha geniş ataklar yaşamadan kontrol altına alır ve stabil hale getiririz. 

Şimdi diyetine çok dikkat edeceği bir hayata başlayacak. Şeker, gluten, tuz kullanımı mümkünse sıfırlanacak. Bir süre sonra alışacaktır ama üçünü de çok seven biri olarak, ilk alışma süreci zor olacak gibi duruyor. 

Bizde bir aydır yaşanan bu durum hakkında bilgilendirmek istedim. Sağlık her şeyin başı. Bu nedenle diğer sorunları gereğinden fazla gözünüzde büyütmeyin. Yeter ki Allah çaresiz hastalıklar vermesin.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 31.01.2024
    09:19

    BIST Dün 8516 seviyesini gördü ama TL zirve olan 8562 seviyesine ulaşamadan realizasyonlar gelmeye başladı. Zaten düne ait yazımda da bu uyarıyı yapmıştım. Gece tüm teknikleri taradım. Yeni hisse paylaşımım daha az çıktı. Görüntülerin çoğunda kar... Devamı »

  • 30.01.2024
    08:58

    Aralığın son haftasından sonra başlayan ısrarlı yükseliş sonrası, bir süre 8000 üzerinde kalmak için ısrarlı davranın BIST, sonrasında sıralı üst dirençleri kırmaya yöneldi ve bunu oldukça hızlı yapmaya başladı. İsveç'in NATO'ya katılımını... Devamı »

  • 29.01.2024
    09:40

    BIST geçen haftayı güzel bir yükselişle kapattı. Eğer 8383 seviyesinin üzerinde bir hareketle haftaya başlayacak olursak, bu yükseliş 8562 seviyesindeki TL bazlı direncimize doğru devam edebilir. Esas olan bu zirveyi kırar mıyız, kıracaksak ne zaman bunu gerçekleşti... Devamı »

  • 26.01.2024
    09:37

    TCMB dün 250 baz puanlık bir faiz artışı daha yaptı. Sıkılaştırıcı para politikalarında faiz artışlarının bittiği, ama enflasyonun inişi görülmeden faizlerin mevcut seyrinin korunacağı ve faiz indirimi gündeme gelmeyeceği imasını yaptı. Bununla birlikte enflasyonda beklenen iniş ... Devamı »

  • 25.01.2024
    09:20

    JP Morgan iki gün önce bankalar için olası risklere dikkat çekmiş, olası riskler nedeniyle dördüncü çeyrek bilançoları öncesinde dört Türk bankasını negatif katalizör incelemesine aldığını açıklamış ve bu açıklama... Devamı »