BIST 8000 Üzerinde Tutunamadı!

22.01.2024 09:36
  •  A 

BIST aslında dört gün 8010 üzerinde kapanış yaptı. Fakat ilk direnç grubu olan 8150 seviyesinin üzerine kendisini atamayınca, cuma kısmi bir realizasyon ile haftayı kapattık. Eğer yeniden 8010 üzerine atamazsak, 7775 - 7710 seviyelerine doğru realizasyonların sürdüğünü görebiliriz.

BIST'in yönü için bankacılık sektörünü yine öne çıkacaktır. Eğer Xbank 9477 desteğini aşağıya kıracak olursa, 9240 - 9112 alt desteklerine doğru düzeltmesi devam edebilir. Bu da BIST'in de tekniklerde yer alan sıralı alt desteklerine doğru geri çekilmesi için satış baskılarını arttırır. TCMB Başkanı H.Gaye Erkan için sosyal medyada yer alan haberler hakkındaki gelişmeler de endeksin ve bankaların etkilenmesine neden olabilir. Lakin, bir nedenle başkan değişimi olacak olursa, mevcut başkan yardımcılarından Cevdet Akçay güçlü bir başkan adayı olur. Cevdet Akçay'ın yeni başkan olacağı bir değişim, piyasaları fazla olumsuz etkilemez. Hatta, sonrası için ben olumlu etkisinin bile daha yüksek olmasını beklerim.

Tekniklere göre realizasyon riski süren bir görüntü var. DD Tablomuzda paylaştığım teknik seviyeleri kendinize referans alabilirsiniz. Her ortamda pozitif ayrışma gösterecek hisseler olabilir. Moody's Kchol, Oyakc, Thyao, Tcell ve Tuprs'ın notlarını B3'ten B2'ye yükseltirken görünümlerini de durağandan pozitife çevirdi. Eregl ve Sıse'nin ise notlarını B3 olarak teyit ederken, görünümlerini durağandan pozitife çevirdi. Olası düşüş açılış sonrası notları artan hisselerde alım tepkileri görebiliriz.

Beklentim, TCMB Başkanı hakkındaki söylentiler nedeniyle satıcılı bir açılış yapılabileceği yönünde. Teknik olarak da bir süredir bir düzeltme riskini yüksek gördüğümü biliyorsunuz. Bu gelişmelerle birlikte bir düzeltme yapılacak olursa da, sonrasında yeniden desteklerden alımların gelceği görüşündeyim.

NOT: 10:00 gibi Ekotürk Tv skype bağlantısı üzerinden piyasalar hakkında gelecek soruları cevaplıyor olacağım.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 19.01.2024
    09:20

    Dünyanın tahvil yatırımcısı devi Pimco, Türkiye yatırım yapılabilir not için yolda. Ama bunun için her şeyin yolda gitmesi halinde beş yıl gibi bir süre var dedi. JP Morgan, TCMB'nın 11 Ocak ABD yatırımcı toplantısının çok olumlu geçtiğini, sanırım ... Devamı »

  • 18.01.2024
    09:36

    Ekonomide ABD FED, Avrupa ECB ve bizim TCMB ne olursa ne yapar bunları devamlı yazdığım için zaten fazlası ile okudunuz. Ben özellikle ABD'de enflasyon riski sürdüğü için mart ayında faiz indirimi beklemiyorum. Belki 5-6'ncı ay gibi bu beklenti daha ger&cce... Devamı »

  • 17.01.2024
    09:35

    BIST, yeni yıla gayet iyi başlangıç yaptı. Bankacılık raporu, Halkbank'ın düşen Owens Davası, Moody's beklentisi derken iki gündür 8010 üzeri kapanış yapıyor. Eğer burada bugün de tutunmayı başarabilirse, 8084 - 8112 - 8155 seviyerinde bulunan yakın diren&cced... Devamı »

  • 16.01.2024
    09:41

    Hepimiz FED, ECB ve TCMB merkezli para politikalarına odaklanmış şekilde piyasaları öncelikli bu çerçeveden yorumlamaya çalışıyoruz. Ama 2024 Aralık ayında ABD'de seçimler yapılacak. 2025 Ocak ayında da yeni başkan göreve başlayacak. Trump yine Cumhuriyet&cc... Devamı »

  • 15.01.2024
    09:26

    Geçen haftaya bankacılık raporu yayınlayıp, Türk Bankaları için çok ucuz diyerek, özel sektör bankalarında çok ciddi alımlarla başlayan Bank of abd, bir gün sonra çıkan Halkbank'ın Owens Davasının düştüğü haberi sonrasında ald... Devamı »