BIST Yakın Dirençleri Geçecek Mi?

17.01.2024 09:35
  •  A 

BIST, yeni yıla gayet iyi başlangıç yaptı. Bankacılık raporu, Halkbank'ın düşen Owens Davası, Moody's beklentisi derken iki gündür 8010 üzeri kapanış yapıyor. Eğer burada bugün de tutunmayı başarabilirse, 8084 - 8112 - 8155 seviyerinde bulunan yakın dirençlerini zorlayabilir. Bu seriden sonuncusu olan 8155 geçildiği takdirde, hedef gördüğü TL bazlı zirve seviyesi olan 8562 ve üstü olur.

Peki bunu bu hamlesinde kesintisiz başarabilir mi? Bilemiyorum. Tekniklerden stochasticler aşırı alım bölgesi, yani direnç seviyesinde bulunuyorlar. Endeksi bankalarla yukarı taşıyan bank of abd dün bankalarda çok yoğun satışlar yaptı. Ama bunu yaparken tuprs, asels, eregl, tcell, kchol gini endeks için ağırlığı yüksek diğer hisselerde alım yaptığı için, düşüş etkisi sınırlı kaldı. Cuma günü tek başına yaklaşık 6.3 Milyar TL alım yapmışken, dün sadece 600 Milyon TL'nin biraz üzerinde bir net satışı vardı. Pazartesi toplamı ile birlikte 750 Milyon TL civarı bir satış fazlası var. Yani hisse değişimi yaparak endeksi yüksek tutmaya devam ediyor.

İşte bu açıdan bakınca, bank of'tan satışlar gelecek olsa da, karşılığında diğer hisselerdeki alımlarını sürdürmesi halinde endeks 8090 civarını geçmesi halinde bir flama başlatabilir. Bu filamanın boyu endeksi yaklaşık 8400 seviyelerine taşır. Yani böyle bir flama yakın sıralı dirençlerin kırılmasını sağlar. Ama flamaların bir de aşağı yönle kırılma riski vardır! Eğer 7979 seviyesi aşağı kırılırsa, bu takdirde de 7774 - 7709 seviyelerine göre bir realizasyon yaşayabilir.

Ben realizasyon riskini yüksek görüyorum. Bu sefer üst dirençlerin kırılmasını beklemiyorum. Ama teknik seviyeleri referans almanız için paylaştım. Hangileri kırılacak olursa, yönü o yönde bekleyebilirsiniz. Bu arada hisse bazlı ayrışmalar yine de olabilir. Gördükçe yeni öngörü ve DD Tablosunda paylaşacağım.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 16.01.2024
    09:41

    Hepimiz FED, ECB ve TCMB merkezli para politikalarına odaklanmış şekilde piyasaları öncelikli bu çerçeveden yorumlamaya çalışıyoruz. Ama 2024 Aralık ayında ABD'de seçimler yapılacak. 2025 Ocak ayında da yeni başkan göreve başlayacak. Trump yine Cumhuriyet&cc... Devamı »

  • 15.01.2024
    09:26

    Geçen haftaya bankacılık raporu yayınlayıp, Türk Bankaları için çok ucuz diyerek, özel sektör bankalarında çok ciddi alımlarla başlayan Bank of abd, bir gün sonra çıkan Halkbank'ın Owens Davasının düştüğü haberi sonrasında ald... Devamı »

  • 14.01.2024
    18:16

    Maalesef yine dokuz şehit verdik. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum. Türkiye'nin bundan sonrasında da asıl sorunu ekonomik konular olmayacaktır. Ekonomik sorunları bir şekilde atlatırız. Asıl sorunumuz, yılla... Devamı »

  • 12.01.2024
    09:31

    Geçen ay pas geçip, hemen bir ay sonrasına yeniden Türkiye Raporu açıklayacak olan Moody's için beklentiler görünümü pozitife çevirmesi ve hatta en azından bir kademe not artışı yaparak diğer ratingçilerle eşit notlara çık... Devamı »

  • 11.01.2024
    09:38

    Bankalar raporu açıklayıp, aynı zamanda banka hisselerini yoğun şekilde alarak BIST'i yukarı hızlandıran Bank Of, sonrasında açıklanan Halkbank birinci Owens davasının düşmesi haberi ile bankaları %10 civarı üstten verirken yükseliş tavan olan Halkbank'ın desteği... Devamı »