Yönü Bank Of ABD Belirleyecek!

15.01.2024 09:26
  •  A 

Geçen haftaya bankacılık raporu yayınlayıp, Türk Bankaları için çok ucuz diyerek, özel sektör bankalarında çok ciddi alımlarla başlayan Bank of abd, bir gün sonra çıkan Halkbank'ın Owens Davasının düştüğü haberi sonrasında aldığı bankaların önemli bir kısmını ciddi karlarla satmıştı. Ama haftanın sonuna doğru yeniden alımlara geçti ve cuma günü neredeyse tek başına açık ara fark net alımlarla borsayı 8081 seviyesine kadar taşıdı ve kapanışın da 7986 olmasını sağladı. 

Cuma günü sonunda 6.3 Milyar TL net alım fazlası nedeniyle, piyasada acaba Moody's'ten bir hatta birden fazla kademe not artışı mı gelecek beklentileri bile oluştu. Sonuç, böyle bir beklenti gerçekleşmedi. Moody's sadece görünümü pozitife çevirmekle yetindi. Tam da böyle olmasını bekliyordum. Şimdi bakalım, Bank of ABD nasıl tepki verecek! Direkt satışa yönecelecek olursa zaten aldıklarını satabilme imkanı bulamadan, BIST'in sert kayıplar yaşamasına neden olur. Ama yine tek başına borsayı almaya ve yukarı taşımaya devam ederse, zaten bir süredir süren yabancı satışlarının tutarları daha da artabilir. Ciddi bir nedensiz bu denli bir alıma devam etmesini beklemiyorum. Bu nedenle bugün kayıplarla başlanacak bir hafta başlangıcı bekliyorum. Umarım ben yanılırım ve BIST 8010 - 8084 - 8112 ve 8155 sıralı dirençlerini kırarak gördüğümüz zirvelere doğru yükselişe devam ederiz. 

Cuma günü yaklaşık 6.3 Milyar TL net alımı ile borsayı yüksek kapatan Bank Of ABD'nin tavrını ve borsaya yansımasını görmeden teknik paylaşımlar yapmak istemiyorum. Cuma kapanışa bakarak yapacağım paylaşımlar yanıltıcı olabilir. Açılsın, işlemler oluşsun, sonrasındaki grafiklere bakarak paylaşımlarımı yapacağım. Ama her ortamda pozitif ayrışan hisseler yine de olabilir. Yani tamamen karamsar değilim. Ama yine de tek kurum etkisi ile yaşanan yükseliş nedeniyle, bu kurumun Moody's kararı sonrası nasıl davranacağını görmek istiyorum.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve güzel bir hafta dilerim.

NOT: Dün paylaştığım bir önceki yazımı da okuyunuz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 14.01.2024
    18:16

    Maalesef yine dokuz şehit verdik. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum. Türkiye'nin bundan sonrasında da asıl sorunu ekonomik konular olmayacaktır. Ekonomik sorunları bir şekilde atlatırız. Asıl sorunumuz, yılla... Devamı »

  • 12.01.2024
    09:31

    Geçen ay pas geçip, hemen bir ay sonrasına yeniden Türkiye Raporu açıklayacak olan Moody's için beklentiler görünümü pozitife çevirmesi ve hatta en azından bir kademe not artışı yaparak diğer ratingçilerle eşit notlara çık... Devamı »

  • 11.01.2024
    09:38

    Bankalar raporu açıklayıp, aynı zamanda banka hisselerini yoğun şekilde alarak BIST'i yukarı hızlandıran Bank Of, sonrasında açıklanan Halkbank birinci Owens davasının düşmesi haberi ile bankaları %10 civarı üstten verirken yükseliş tavan olan Halkbank'ın desteği... Devamı »

  • 10.01.2024
    07:22

    Pazartesi günü banka raporu açıklayıp, aynı zamanda da ucuz dediği özel bankalarda ciddi alım yapan Bank of ABD, dün 1'nci Halkbank Davası olan Owens Davası düşünce, seans başında tavan olan Halkbank hisselerinin desteği ile güne yüksek başlayan ban... Devamı »

  • 09.01.2024
    08:50

    Teb ve bank of abd'nin satışlarla baskı yapması BIST'in yükselişini durduramadı. TEB nette satmaya devam ederek aralık ayının son gününden itibaren nette 5 Milyar TL satış fazlasını geçti. Bu esnada gün içinde satışlarla devam eden bank of abd de, dün o... Devamı »