Düşüşleri Alım Fırsatı Olarak Görüyorum!

06.12.2023 09:17
  •  A 

BIST teknik sıralı dirençlerini bir kerede kıramıyor, her seferinde bir üst dirençte realizasyonla karşılaşıyoruz ama, ben bu realizasyonlarda alım fırsatları doğduğu ve doğacağı görüşümü koruyorum. Bu ay içinde teknik düzeltmenin tamamlanabileceğini düşünüyorum. Yabancılardan tahvile yükselen bir ilgi başladı. Bu durum seçimler sonrasında daha da hızlanacaktır görüşündeyim. Seçim sonrasında kur ve faizde netleşmeyi görmeyi bekleyecek yabancı, bu tarih sonrası borsadaki alımlarını da hızlandıracaktır. Öncesinde tahvil, bono ve sonrasında hisseler şeklinde bir yönelme sürecektir beklentisindeyim.

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, FED'in faiz artışlarını bitirmesi için elini güçlendirirken, bizim gibi petrolde neredeyse tüm ihtiyacını ithal eden bir ülke için de faturamızın düşmesine yarıyor. FED'in faiz artışlarını sonlandırması, bir süre sonra da indirimlere başlaması beklentisi, tahvil ve mevduat faizleri yükselmiş Türk borsasına olan ilgiyi arttıracaktır. Ama dediğim gibi, bu durumun hızlanması için kur ve faizlerde belirsizliğin seçimler sonrası nasıl şekilleneceği görülmek istenecektir. 

Bu süreçte sakin durun. Düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. Şu an çok iyi karlara rağmen, faizlerin talebi düşürmesi beklentisi ile fiyatları düşük kalan otomotiv sektörünün ana hisseleri dahil, thyao, holdingler, yenilebilir enerji, şarj istasyonları barındıran enjsa gibi enerji şirketleri, maden, sigortalar, gyolar, teknolojiler ve tabiki bankalar önümüzdeki dönemde piyasaları destekleyecektir diye düşünüyorum. Ama son dönem bankalar prim yaptığı için, bir süre sonra bankalardan diğer hisselere pariteler görülebilir. Şu an piyasada likidite yeterli olmadığı için, seçimler sonrası yabancı girişleri hızlanacağı muhtemel zamana kadar, para piyasada sektör ve şirket değiştirerek yol bulmaya çalışacaktır. Bu esnada teknik paylaşımlarımdaki seviyeleri ve paylaşılan hisseleri referans alabilirsiniz. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 05.12.2023
    09:34

    Dün açıklanan enflasyonda tüfe beklenenden düşük, aylık %3.28 ve yıllık %61.98 olarak açıklandı. Bu açıklamalara bakınca, son üç yılda ne tüketiyorsak, en az %800-%1000 fiyat artışları var. Ceplerdeki paralar bu artışlara yetişmiyor ama neden... Devamı »

  • 04.12.2023
    09:36

    ABD Merkez Bankası FED'in sıkılaştırıcı tedbirlerinin sonuna gelindiği ve yeni yılla birlikte çok sürmeden faiz indirimlerinin başlayabileceği beklentileri artınca, ons altın ve kriptolar bundan olumlu etkilenmiş durumda. Ons altın için zirve 2070$ seviyesindeyken, bugün ... Devamı »

  • 01.12.2023
    09:31

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. TCMB' Devamı »

  • 30.11.2023
    09:15

    Biraz canım sıkık. Bugün yarın biraz dinlenmek istiyorum. Beklenti yazım olmayacak. Konularda zaten bir değişiklik yok. Önceki yazılarım ve teknik paylaşımlarımı referans alabilirsiniz. 6-7 yıldır zaman zaman sitemizde bir sıkıntı olduğunda bana destek olan, sorunu çözmek i... Devamı »

  • 29.11.2023
    09:24

    BIST, İsrail-Filistin savaşı öncesindeki dönemlerine dönmek istiyor görüntüsü veriyor. Dirençler sıralı şekilde kırılıyor. Öncesinde 7950 yatay kanal direncini geçti. Sonrasında sıralı 8014-8084 seviyeleri geçildi. Şimdi de sıralı üst... Devamı »