Beklenti Yazım Olmayacak!

30.11.2023 09:15
  •  A 

Biraz canım sıkık. Bugün yarın biraz dinlenmek istiyorum. Beklenti yazım olmayacak. Konularda zaten bir değişiklik yok. Önceki yazılarım ve teknik paylaşımlarımı referans alabilirsiniz.

6-7 yıldır zaman zaman sitemizde bir sıkıntı olduğunda bana destek olan, sorunu çözmek için çaba sarfeden, çözen, çözemese de yardımını esirgemeyen İzmir'li bilgisayar mühendisi-programcısı bir arkadaşımıza yine site ile ilgili bir soru sormak için geçen haftadan beri arıyorum ulaşılamıyor çıkıyor. Mesaj atıyorum okumuyor ve dönmüyor. 35-40 yaşlarında, 6-7 yaşlarında bir kızları var. Salı sabahı ''hepiniz iyi misiniz, merak ettim. Okuyunca cevap ver lütfen'' dedim. Salı sabahı 11:00 civarı baktım arıyor, neredesin hayırdır diye açtım. Telefonda eşi vardı.'' 1 Kasım'da bir anda kalp krizinden kaybettik Aydın Bey''dedi. Nasıl üzüldüm anlatamam. Tepkim karşısında eşi ağlamaya başladı. Önceden bir sorunu yoktu, ama hiç doktora gitmezdi dedi. Tanıdığım dönemde çok çalışan, program yazma vs nedenlerle çok kez sabaha kadar çalışan biriydi. Hepimize bir şekilde hakkı geçmiştir. Zaman zaman gece geç saatlere kadar sitemiz için çalışırdı. Allah rahmet eylesin, taksiratlarını affetsin, mekanını cennet kılsın. Ailesine sabır ve destek olsun. Bir fatihanızı esirgemezseniz memnun olurum.  

Salı gecesi İstanbul'daki kızım alnında, kulak içinde saç diplerinde kızarıklıklar çıkmış diye aradı. Birkaç gündür ayaklarında siğiller varmış diye onları konuşuyorduk. Ortaokul sonu itp denen bir bağışıklık rahatsızlığı yaşamıştı. Şükür bir yıl süren ciddi sıkıntılı bir süreç sonrası atlatmıştı. O nedenle sağlık konusunda fazlası ile efhamlı bir yapısı var. Kızarıkları trombosit sorunu olmasın diye endişe etmiş. Gece Ataşehir Medicana'da acil nöbetinde dahiliye doktoru varmış. Gidip gösterdi. Tahliller yapıldı. Ama 3-4 sene evvel lenfleri büyük diye endişe eden bir doktor İzmir'de hematoloji tahlilleri yapmıştı. Temiz çıktı ama takipteydik. Ne zaman böyle bir kontrole gitse lenfleri gören doktorlar hemen tüm tahlilleri isteyip, endişelerini dile getirince hepimizi yine telaşlandırıyorlar. Neyse, salı gece yapılan tahlillerde iltihap referansların üstünde, trombosit alt değerin altında çıkmış. Aynı doktor dün gece de nöbetteymiş. Gidip tahlil sonuçlarını göstermiş. Baldızım 25 yıldır, eşim 3 yıldır iltihaplı eklem romatizması rahatsızlığı ile mücadele ediyorlar. Başındaki lekeler için mantar ya da egzama olabilir demiş. Egzama da ablamda var. Onlar sorun değil ama, kan değerlerini görünce romatizma ile ilgili olabilir endişesini dile getirmiş. Tabii bir de lenflerden her gören doktor gibi rahatsız olmuş. Lenflerin ultrason tetkiklerini istemiş. Çıkan değerlere tepkisi kızımı, kızımız da bizi dağıttı. Kızım kontrol geçmişini anlatsa da, radyolog gördüklerinde patolojig tetkik önerisini yazmış tabii. Lenf konusu zaten çok önemli bir risk ve bizi huzursuz ederken, romatizma endişesi de ayrı bir sıkıntı oldu. Gece ise 2020'den beri yapılan tetkik sonuçları ile karşılaştırdık. Aslında ölçüler eskilere göre biraz küçülmüş. Ama her ilk gören doktor gibi, yine benzer tepkilerin verilmesi önce kızımızı, sonra onun iletme şekli ile de bizi fazlası ile huzursuz ediyor. Yine de sonuçları romotolog ve hematoloji uzmanı doktorlara da gösterecek. Duruma göre yapmamız gereken neyse yapacağız. Bu arada ben de 6-7 yıl önce tv ekranında çene yanlarımda gördüğüm ve ne bu şişlik diye kontrole gittiğimde normalin üzerinde bir lenfim olduğunu görüp, tahliller yaptırmıştım. Bir sorun çıkmamıştı. Her birimizden bir genetik sorunu kızımıza mı aktardık pes diyorum.

İki gecedir bunlarla meşguldük. O nedenle paylaşımlarım gece ve sabahları aksadı. Son dönem borsada hisse sayısının çok artması nedeniyle, teknik ve bilanço incelemelerine normal sürelerde yetişmek mümkün olmuyor. Bu nedenle akşam yemeğinden sonra iki-üç saat boş vaktim kalıyor. Sonra teknikleri çalışmaya başlıyorum. Yatış saatim 02:00 ve sonrasını buluyor. 14-15 saat masa başı hareketsiz çalışma temposunu hiç sağlıklı görmüyorum. Bu nedenle gece uyku saatimi biraz daha öne çekmek istiyorum. Sabah güne daha erken başlama düşüncesindeyim. O zaman da akşam yemeğinden hemen sonra teknik paylaşımlara başlamam lazım. Bakalım bir şekilde bir yol bulup, araya da kondisyon bisikleti, ya da sahile inip yürümek gibi bir hareket dahil etmeye çalışacağım.

Benim tarafımda tempo çok yoğun. Bu nedenle benim paylaşımlarım dışındaki sorularınıza her zaman cevap veremiyorsam bunun yoğunluktan ve objektif olmak istememden ötürü olduğunu bilmenizi isterim. 

Bendeki durumlar bunlar. Bugün ve yarın rölantide çalışıp, biraz dinleneceğim. 

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 29.11.2023
    09:24

    BIST, İsrail-Filistin savaşı öncesindeki dönemlerine dönmek istiyor görüntüsü veriyor. Dirençler sıralı şekilde kırılıyor. Öncesinde 7950 yatay kanal direncini geçti. Sonrasında sıralı 8014-8084 seviyeleri geçildi. Şimdi de sıralı üst... Devamı »

  • 28.11.2023
    09:37

    BIST önce kendisini 7950 yatay kanal üstüne attı. Sonra 8014-8084 üst dirençleri kırdı. Şimdi hedefinde sıralı üst dirençlerden 8155-8252 ve 8383 seviyeleri var. Umarım bunları da kırıp, yeniden zirve denemesi yapacak günlere başlarız. Ancak, bu işler... Devamı »

  • 27.11.2023
    09:27

    7400-7950 aralığındaki yatay kanalın üst direncini geçen hafta birkaç kez geçtik. Ama bu sefer de üstte yer alan yakın sıralı dirençlerden 8014-8084 sıralı seviyelerine takıldık. Ama yatay kanalın 7950 olan direncinin ise üstünde kapatmayı başardık. Şu... Devamı »

  • 24.11.2023
    09:20

    TCMB dün piyasayı şaşırtan ama benim beklediğim gibi faizleri %40 seviyesine yükseltti. Açıklamalarda ise, sona yaklaşıldığı yönünde ifadeler var. Fiyat istikrarı konusunda kararlılık açısından doğru bir politika çizgisinde gittiklerini düşünüy... Devamı »

  • 23.11.2023
    09:27

    Bugün 14:00'te PPK(Para Politikası Kararı) açıklanacak. Beklenti 250 baz puan artışla politika faizlerinin %37.5'e yükseltilmesi yönünde. Benim beklentim yine 500 baz puanlık bir artış ile %40'a çıkartılması. Ekonomi ekibi değiştiğinden beri yıl sonu i&c... Devamı »