Nur İçinde Yat Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK!

10.11.2023 08:41
  •  A 

Aramızdan ayrılışının 85'nci yılında seni özlemle, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Ülkemizin bu günleri ile ilgili öngörülerinin de gerçekleşmesini diliyoruz. Bıraktığın demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması dileklerimle...

Gündem siyasi sürece geçti. İsrail-Filistin savaşında Gazze'ye kara harekatının başlamasına rağmen korkulan savaşın genişlemesi yaşanmadığı için etkileri azalmaya başladı. Ama bu sefer de Yargıtay 3ncü Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkındaki suç duyurusu gündemde öne çıktı. Bu çok hassas bir konudur. Gelişmeleri yakından takip etmek durumundayız. 

Planlı gelişen bir konu olduğunu, devamlı sözü edilen yeni anayasa sürecinin hızlanabileceğini düşünüyorum. Siyasi gerilimlerin boyutu borsayı da ciddi bir baskı altına sokabilir.

Bu esnada gelen gayet iyi dokuz aylık bilançolar maalesef önce savaş, şimdi de yargıdaki son gerilim nedeniyle gerektiği gibi etkisini gösteremedi. Bu ortamada beklenen yabancının da yerel seçimlerin sonuna kadar gelmesini beklemiyorum. Bu nedele hisse bazlı seçici bir dönemde olduğumuzun bilinmesini isterim. Krediden uzak durarak, mümkün olduğunca en az zarar, en yüksek kar ile bu dönemi tamamlamayı diliyorum.

Gördüklerimi teknik ve temel bilanço değerlendirmelerimle paylaşmaya devam edeceğim. Zaten gelişmeler hakkında devamlı güncel yazılarla görüşlerimi paylaştığım için, yazımı bu kadarla tamamlıyorum.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 09.11.2023
    01:05

    Anayasa Mahkemesi kararları kesin hükümdür. Yasama, yürütme, yargı organlarını bağlar. İdari, adli tüm kamu ve kurumları uymak durumundadır. Şu an ülke hukuk tarihimizde bir ilk yaşanıyor! Gezi Davası'nda tutuklandıktan sonra TİP'ten Hatay Milletvekil... Devamı »

  • 08.11.2023
    09:26

    İsrail saldırılarına devam ediyor. Gazze'nin merkezine girmiş durumdalar. Yetanyahu esirler serbest bırakılana kadar da durmaya niyetleri olmadığını açıkladı. Zaten ortalıkta bir Gazze'de bırakmadılar, her yeri yıktılar. Kesintisiz günlerdir bomba yağdırıyorlar. Ama bir süre... Devamı »

  • 07.11.2023
    09:28

    Teknik Dirençlere Yakınız! BIST dört günlük toparlanma tepkisi sonrası yine yakın dirençleri seviyesine geldi. 7900 - 7930 ilk karşımıza çıkacak dirençler. Hatta bir üstündeki 7971 de öyle. Eğer bu seviyeleri kıracak olursa, i... Devamı »

  • 06.11.2023
    09:15

    Gelecek, gelmeyecek derken dün gece yarısı Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken'i hiç bir üst düzey yetkili karşılamaya gitmedi. Apronun ışıkları yakılmadan karşılanan Blinken'in ziyaret sonuçları ilişkiler açısından önemli ama, İsra... Devamı »

  • 03.11.2023
    09:39

    İsrail ordusundan Gazze kuşatmasının tamamlandığı, ateşkesin sözkonusu olmadığını açıklaması yapıldı. Günlerdir bombalarla yerle bir ettikleri Gazze'ye kara harekatını da başlattılar. ABD Temsilciler Meclisin'de sadece İsrail'e 14.5 Milyar Dolar yardımı içeren tek... Devamı »